Build
Κίνα: Με ποιο τρόπο προσπαθεί να επιλύσει την κρίση χρέους στον κλάδο των ακινήτων
Κίνα: Με ποιο τρόπο προσπαθεί να επιλύσει την κρίση χρέους στον κλάδο των ακινήτων
Ταμείο για την ενίσχυση των εταιρειών ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας θα δημιουργήσει η Κίνα, ώστε να επιλυθεί η εξοντωτική κρίση χρέους που ταλανίζει τον κλάδο, με μακροπρόθεσμο στόχο το ποσό των 300 δις γιουάν (43,6 δισ. ευρώ), σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Τράπεζα Κίνας.

Χρήση του Ταμείου για χρηματοδότηση των αγορών ημιτελών κατοικιών και την ολοκλήρωση της κατασκευής τους

Αναλυτικότερα, η κρίση χρέους στην αγορά ακινήτων αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο για την οικονομία το 2021, ωθώντας τις Αρχές να προσφέρουν μια ποικιλία μέτρων στήριξης για την σταθεροποίηση του κλάδου.

Όσον αφορά στο μέγεθος του κεφαλαίου, αυτό θα καθοριστεί αρχικά στα 80 δις Γιουάν, μέσω υποστήριξης της China Construction Bank και της People's Bank of China.

Το δεύτερο βήμα, αφού λειτουργήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, θα είναι η οικονομική αρωγή και από άλλες τράπεζες, με στόχο να συγκεντρώσουν από 200 έως 300 δις Γιουάν.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των αγορών ημιτελών κατοικιών και την ολοκλήρωση της κατασκευής τους και στη συνέχεια, αυτές θα νοικιαστούν σε ιδιώτες, ως μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης της Κίνας να ενισχύσει την ενοικίαση κατοικιών.

Θα υποστηριχθούν πάνω από 12 κατασκευαστές ακινήτων

Ο πάροχος οικονομικών πληροφοριών REDD ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες για το ταμείο ακινήτων και συγκεκριμένα, ότι αυτό το εγχείρημα θα υποστηρίξει περισσότερους από δώδεκα κατασκευαστές ακινήτων.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι το ταμείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αγορά χρηματοοικονομικών προϊόντων, τα οποία εκδίδονται από τις εταιρείες διαχείρισης ακίνητων περιουσιών ή για τη χρηματοδότηση εξαγορών από κρατικούς αγοραστές των έργων τους.

ΠΗΓΗ: Build Ελλάδος

  • Κίνα
  • κρίση χρέους
  • κλάδος ακινήτων
  • δημιουργία ταμείου
  • ενίσχυση
  • εταιρείες ανάπτυξης