Hospitality & Tourism
Blue Air: Γιατί αναστέλλει τις δραστηριότητες της μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου
Blue Air: Γιατί αναστέλλει τις δραστηριότητες της μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου
Η ρουμανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Blue Air ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε αναστολή των δραστηριοτήτων της, τουλάχιστον για μια εβδομάδα, έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το «πάγωμα» των λογαριασμών της από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας για μη συμμόρφωση με τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς προμηθευτές και παράλειψη καταβολής προστίμου σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για ακυρωμένες πτήσεις.
Η αεροπορική εταιρεία, στις επίσημες ανακοινώσεις της, ανέφερε ότι όλες οι πτήσεις επιστροφής θα συνεχίσουν να εκτελούνται, όπως είχε προγραμματιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου και όταν όλα τα αεροσκάφη επιστρέψουν στη Ρουμανία, θα σταματήσει προσωρινά τις πτήσεις της μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.
Η Blue Air ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές σε κανέναν προμηθευτή της, επειδή η κυβέρνηση είχε κατασχέσει τους λογαριασμούς της και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αναστείλει όλες τις πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Ρουμανία.

Πάντως, η ιρλανδική χαμηλού κόστους Ryanair, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ρουμάνικης εταιρείας, έσπευσε να λανσάρει «εισιτήρια διάσωσης» (rescue fares), προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες, που έχουν επηρεαστεί από την αναστολή των δραστηριοτήτων της Blue Air.

ΠΗΓΗ: Hotel & Restaurant Daily Ελλάδος
 

  • Blue Air
  • αναστολή
  • δραστηριότητες
  • "πάγωμα" λογαριασμών