Business Tech
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τη βιομηχανία των ημιαγωγών
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τη βιομηχανία των ημιαγωγών
Η βιομηχανία των ημιαγωγών «στριμώχνεται» όλο και περισσότερο και κινδυνεύει να βρεθεί σε δύσκολη θέση στα τέλη της χρονιάς, προειδοποιεί η νοτιοκορεατική Samsung Electronics, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ανώτερο στέλεχος της εταιρείας είπε ότι οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι δυσοίωνες, συμπληρώνοντας ότι δεν διαφαίνεται ακόμη δυναμική ανάκαμψης για το επόμενο έτος.
Ανταγωνιστές της εταιρείας, όπως η SK Hynix και η Micron Technology, έχουν, επίσης, προειδοποιήσει πρόσφατα για επιβράδυνση της ζήτησης.
«Η γενική αντίληψη νωρίτερα φέτος ήταν ότι το δεύτερο εξάμηνο θα ήταν καλύτερο από το πρώτο εξάμηνο, αλλά τον Απρίλιο και τον Μάιο η κατάσταση άλλαξε δραστικά», δήλωσε ο Kyung Kyehyun, ειδικός της Samsung, που επιβλέπει το τμήμα ημιαγωγών της εταιρείας.
Η εταιρεία θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διατηρήσει σταθερές τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, πρόσθεσε.
Η Samsung έχει επενδύσει σε νέες πρωτοβουλίες και έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) για την κατασκευή των πιο προηγμένων τσιπ στον κόσμο.
Το χυτήριό της παρήγαγε τσιπ 3 νανομέτρων τον Ιούνιο, με στόχο να δημιουργήσει τσιπ 3 nm επόμενης γενιάς το 2024, με βελτίωση της απόδοσης και μείωση του κόστους.

ΠΗΓΗ: NetFax Ελλάδος
 

  • ημιαγωγοί
  • Βιομηχανία
  • προβλέψεις
  • δυσοίωνες