Business Tech
Καθοδικά κινούνται οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών και tablet – Ποιος ο λόγος
Καθοδικά κινούνται οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών και tablet – Ποιος ο λόγος
Σε στενωπό θα βρεθεί τόσο το 2022, όσο και το 2023, η παγκόσμια αγορά υπολογιστικών συσκευών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet), εν μέσω της γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί διεθνώς.

Το φως στο τούνελ αναμένεται να φανεί από το 2024, οπότε τοποθετείται η σταδιακή ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστικών συσκευών, σημειώνει ο ΣΕΠΕ. 
«Έρχονται ταραχώδεις καιροί για την παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet», αναφέρει σε σχετικό report της η εταιρεία International Data Corporation (IDC).

Σύμφωνα με το «Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker» της εταιρείας, οι αποστολές παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών προβλέπεται να μειωθούν κατά 12,8% το 2022 σε 305,3 εκ. μονάδες, ενώ οι αποστολές tablet θα μειωθούν κατά 6,8% στα 156,8 εκ. συσκευές.
Η συνδυασμένη αγορά υπολογιστών και tablet προβλέπεται να μειωθεί κατά 2,6% το 2023, πριν επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2024.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, περαιτέρω συρρίκνωση αναμένεται το 2023, καθώς η καταναλωτική ζήτηση θα έχει επιβραδυνθεί και η ζήτηση από πλευράς του τομέα της εκπαίδευσης θα έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

ΠΗΓΗ: NetFax Ελλάδος
 

  • πωλήσεις
  • υπολογιστές
  • tablet
  • παγκόσμια αγορά
  • πτώση