Retail
Leroy Merlin: Ποια είναι η νέα Managing Director για Ελλάδα και Κύπρο
Leroy Merlin: Ποια είναι η νέα Managing Director για Ελλάδα και Κύπρο
Τα 15 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα συμπληρώνει φέτος η Leroy Merlin, διαθέτοντας σήμερα επτά φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο.

Σε press event, στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν στην έως τώρα πορεία της, αλλά και στις επενδύσεις που σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα, ενώ ανακοινώθηκε και αλλαγή στην τοπική ηγεσία της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, ο έως σήμερα Managing Director της Leroy Merlin για Ελλάδα και Κύπρο, Olivier Arduin, αναλαμβάνει νέα θέση στον Όμιλο, με την Agathe Monpays να τον διαδέχεται στη θέση.
Η Leroy Merlin, μέλος του Ομίλου Adeo, ανακοίνωσε μία νέα στρατηγική κίνηση, που αφορά σε επένδυση σε δύο νέους αποθηκευτικούς χώρους γρήγορης διακίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια επένδυση ύψους 700.000 ευρώ, που θα εξυπηρετούν τόσο την προμήθεια των καταστημάτων, όσο και τις παραγγελίες e-shop.


Στην Αθήνα, το νέο κέντρο διανομής 7.600 τ.μ. της Leroy Merlin, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη στο Ρέντη, πρόκειται να λειτουργήσει ως το πρώτο Dark Store της εταιρείας στην Ελλάδα από τον προσεχή Δεκέμβρη.
Ο Γενικός Διευθυντής της Leroy Merlin για την Ελλάδα και την Κύπρο, Olivier Arduin, δήλωσε ότι η φιλοδοξία της εταιρείας είναι να μετατραπεί από κατάστημα λιανικής, σε ηγέτη της Physical και Digital πλατφόρμας του Home Improvement.
Αποδεικνύοντας αυτήν τη στρατηγική δέσμευση, ο κύριος Arduin επεσήμανε ως άξονες του πλάνου ανάπτυξης τα δύο νέα προαναφερθέντα Dark Stores, την περαιτέρω ανάπτυξη μέσω φυσικών καταστημάτων σε περιοχές, όπου δεν είχε παρουσία η Leroy Merlin ως σήμερα, την ανάπτυξη νέων concept καταστημάτων (π.χ. αποκλειστικά για είδη κήπου), τον σχεδιασμό νέου logistics center 35.000 τετραγωνικών μέτρων, την προετοιμασία για το λανσάρισμα marketplace, καθώς και πολλές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας για την ενδυνάμωση των απομακρυσμένων πωλήσεων, την παροχή ολοκληρωμένων προσωποποιημένων λύσεων μερικής ή ολικής ανακαίνισης και πάνω από όλα για τη βελτίωση της πολυκαναλικής εμπειρίας πελάτη.
Εκτενής αναφορά έγινε και στην κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας όλα αυτά  τα χρόνια, με επιτομή το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης #giakalo.
Με βάση τις δεσμεύσεις της και την έμπρακτη στήριξή της μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η Leroy Merlin έχει πραγματοποιήσει 185 δράσεις #giakalo τα τελευταία  δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: DailyFax Ελλάδος
 

  • Leroy Merlin
  • νέες επενδύσεις
  • νέα Managing Director
  • Ελλάδα
  • Κύπρος
  • Agathe Monpays