Hospitality & Tourism
Η σαουδαραβική κουζίνα στο Terra Madre - Ποια στοιχεία της βρίσκονται στη λίστα των τροφίμων υπό εξαφάνιση
Η σαουδαραβική κουζίνα στο Terra Madre - Ποια στοιχεία της βρίσκονται στη λίστα των τροφίμων υπό εξαφάνιση
Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε μοναδικά πιάτα και τοπικά προϊόντα από το Βασίλειο, στο περίπτερό της στο συνέδριο του δικτύου Terra Madre Network, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Δεκατρία στοιχεία της σαουδαραβικής κουζίνας καταγράφηκαν στο Ark of Taste Archives, έναν διεθνή κατάλογο τροφίμων υπό εξαφάνιση, που διαχειρίζεται το κίνημα Slow Food.
Μερικά από τα είδη, που καταγράφηκαν στην Κιβωτό της Γεύσης, είναι το ρύζι Al-Hassawi, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά είδη ρυζιού και παράγεται στην Ανατολική Επαρχία Al-Ahsa, οι σπόροι Al-Samh, που συναντώνται στην επαρχία Al-Jouf, οι διακεκριμένες λευκές τρούφες της ερήμου της Βόρειας Περιφέρειας Al-Kamaa και οι κόκκοι καφέ Khawlani από την περιοχή Jazan.
Επιπλέον, στο συνέδριο απονεμήθηκε και επίσημα ο τίτλος «World Region of Gastronomy 2024» στην περιοχή Aseer στη Σαουδική Αραβία, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT).
Το Terra Madre είναι ένα δίκτυο κοινοτήτων τροφίμων, που διοργανώνει το συνέδριο κάθε δύο χρόνια, στο Τορίνο της Ιταλίας, για να παρουσιάσει καινοτόμες ιδέες για τα τρόφιμα, την παγκοσμιοποίηση και την οικονομία.
Το συνέδριο στοχεύει να συνδέσει παραγωγούς από όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, για να ενθαρρύνει τη συνεργασία και να βελτιώσει τις δεξιότητές τους, ώστε να αναπτύξει περαιτέρω το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων.

ΠΗΓΗ: Hotel & Restaurant Daily Ελλάδος