Build
Κύπρος: Στο Top-10 των χωρών με τις περισσότερες αναφορές στα social media για τις τιμές των κατοικιών
Σύμφωνα με στοιχεία της GlobalData
Κύπρος: Στο Top-10 των χωρών με τις περισσότερες αναφορές στα social media για τις τιμές των κατοικιών
Στο Top-10 των χωρών με τις περισσότερες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις τιμές των κατοικιών το 2022, βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Social Media Analytics Platform της GlobalData.

Όπως αναφέρεται, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη πλήττεται από την εκτίναξη του πληθωρισμού.
Οι Κεντρικές Τράπεζες παγκοσμίως απαντούν με αύξηση των επιτοκίων στους περισσότερους τύπους δανείων, συμπεριλαμβανομένων και των στεγαστικών, για να αποθαρρύνουν τις καταναλωτικές δαπάνες, γεγονός που επηρεάζει τον τομέα των κατοικιών.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναδειχθεί ως η πρώτη χώρα στις συζητήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter και Reddit) γύρω από τις τιμές των κατοικιών, με ποσοστό 33%. Ακολουθεί η Αυστραλία με ποσοστό 16%.
Οι υπόλοιπες οκτώ κορυφαίες χώρες για το 2022 ήταν: ΗΠΑ ( 14% ), Καναδάς ( 13% ), Ελλάδα ( 9% ), Νέα Ζηλανδία ( 5% ), Κύπρος ( 4% ), Γερμανία ( 2% ), Ιρλανδία ( 2% ) και Γαλλία ( 2% ).
Όπως δήλωσε η Smitarani Tripathy, Social Media Analyst της GlobalData, «οι περισσότεροι από τους influencers αναμένουν ότι οι τιμές των κατοικιών θα μειωθούν, λόγω της αύξησης των επιτοκίων από τις τράπεζες».
Οι συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξήθηκαν περισσότερο τον Μάρτιο 2022, όταν οι τιμές ανέβηκαν με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων 17 χρόνων, λόγω του περιορισμένου αποθέματος και της μεγάλης ζήτησης, παρά τον υψηλό πληθωρισμό.
Η Αυστραλία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με τις περισσότερες αναφορές το 2022, έχοντας μερίδιο 16%. Οι τιμές των ακινήτων στη χώρα σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, γεγονός που οδήγησε τις συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αυξηθούν τον Αύγουστο του 2022.
Τρίτη χώρα με τις περισσότερες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδείχθηκαν οι ΗΠΑ, με 14%. Ραγδαία αύξηση των συνομιλιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν το επιτόκιο στεγαστικών δανείων έφτασε στο 6,29%, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 14 χρόνων, μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

  • Κύπρος
  • συζητήσεις
  • social media
  • τιμές ακινήτων
  • Top-10
  • GLOBALDATA