Retail
Λουκάς Ζουρίδης: Το Δίκτυο Υπεραγορών MAS είναι η «ομπρέλα» για τα λιανικά καταστήματα
Λουκάς Ζουρίδης: Το Δίκτυο Υπεραγορών MAS είναι η «ομπρέλα» για τα λιανικά καταστήματα
Το νέο Στρατηγικό Πλάνο για το 2022 – 2025 παρουσίασε στο podcast της Boussias Cyprus ο Γενικός Διευθυντής των Υπεραγορών MAS, Λούκας Ζουρίδης.

Μιλώντας στον Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης της Boussias Cyprus, Λεωνίδα Αλεξάνδρου, ο κ. Ζουρίδης απαντά στο ερώτημα, γιατί να γίνει κάποια επιχείρηση μέλος του Δικτύου MAS: «Διότι είσαι σε ένα μεγάλο «καράβι» που σου προσφέρει μάρκετινγκ, διαφήμιση, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, συμφωνίες, ειδικές τιμές, business development, σχεδιασμό και στήσιμο καταστήματος και πολλά άλλα». 

Αποκάλυψε ότι μέχρι το 2025 το Δίκτυο Υπεραγορών MAS θα φτάσει τα 75 καταστήματα, θα αυξηθεί ο τζίρος στα €190 εκ. και θα έχει ολοκληρωθεί ένα καινούργιο υπερσύγχρονο κέντρο διανομής, με χωρητικότητα 5.000 παλέτες. Σύμφωνα με τον κ. Ζουρίδη, μέρος της φιλοσοφίας του Δικτύου είναι η αναζήτηση και οι συμφωνίες για να μπορεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές στον καταναλωτή.
Σε ότι αφορά την πρόκληση που λέγεται ο πληθωρισμός, ο κ. Ζουρίδης αναφέρθηκε στα αίτια του: «Προέκυψε αρχικά από την πανδημία, διότι υπήρξε έλλειψη πρώτων υλών για τη δημιουργία συσκευασιών για την παραγωγή προϊόντων. Ακολούθησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησε μια μεγάλη αύξηση τιμών στην ενέργεια. Τα συγκεκριμένα γεγονότα είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των λειτουργικών εξόδων της βιομηχανίας, την αύξηση στα κόστη της λιανικής, την αύξηση εξόδων εισαγωγής προϊόντων και την μειωμένη δυνατότητα για παραγωγή προϊόντων». 

Οι Υπεραγορές MAS, ανέφερε ο κ. Ζουρίδης, απορροφούν τη μία αύξηση μετά την άλλη, καθώς διευρύνουν τη γκάμα προϊόντων τους, επιτυγχάνοντας την καλύτερη τιμή σε εφάμιλλα ποιοτικά προϊόντα μάρκας. 

Τέλος δίνει απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει βιωσιμότητα στο λιανικό εμπόριο.

Δείτε το Podcast:

  • Λούκας Ζουρίδης
  • Γενικός Διευθυντής Υπεραγορών MAS
  • Podcast
  • Boussias Cyprus