Economy
30 χρόνια από τη ψήφιση του Περί Διεθνών Εμπιστευμάτων Νόμου και την ίδρυση του STEP
Οι 2 επέτειοι γιορτάστηκαν σε επίσημο δείπνο του STEP Κύπρου
30 χρόνια από τη ψήφιση του Περί Διεθνών Εμπιστευμάτων Νόμου και την ίδρυση του STEP
Τρεις δεκαετίες συμπληρώνονται φέτος από την ψήφιση του Περί Διεθνών Εμπιστευμάτων Νόμου του 1992, χρονιά που συμπίπτει με τα 30χρονα της ίδρυσης του διεθνούς οργανισμού STEP.

Οι δύο σημαντικές επέτειοι γιορτάστηκαν από τον Οργανισμό σε επίσημο δείπνο, στις 25 Οκτωβρίου του 2022. 
Ο STEP («Society of Trust and Estate Practitioners») είναι ένας από τους κορυφαίους και πλέον αναγνωρισμένους παγκόσμιους επαγγελματικούς Οργανισμούς.
Τα μέλη του είναι κυρίως δικηγόροι, λογιστές, τραπεζίτες και άλλοι επαγγελματίες στον τομέα του σχεδιασμού και προγραμματισμού διαδοχής, διαχείρισης και προστασίας περιουσιακών στοιχείων.
Έχει περισσότερα από 20,000 μέλη σε 96 χώρες και είναι ένα εξαιρετικά ενεργό και εξειδικευμένο δίκτυο επαγγελματιών, το οποίο, μεταξύ άλλων, διοργανώνει πολυάριθμα τοπικά και διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις ανά τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου). 


Ο STEP Κύπρου ιδρύθηκε το 2003 από τον Πέτρο Οικονομίδη και σήμερα απαριθμεί περισσότερα από 160 μέλη.
Η Κύπρος συγκριτικά με τον πληθυσμό της είναι ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά STEP ανά τον κόσμο, με ενεργή συμμετοχή στο STEP Ευρώπης και στο STEP παγκοσμίως.

Στόχος του STEP Κύπρου είναι να αποτελεί την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών στην Κύπρο, αναφορικά με τα εμπιστεύματα και τις σχετικές νομοθεσίες.
Επίσης, μέλημα του είναι να συμβάλλει συνεχώς στην ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των μελών του. 

Σηματοδοτώντας το ορόσημο των 30 χρόνων από τη θέσπιση του Περί Διεθνών Εμπιστευμάτων Νόμου του 1992, το STEP Κύπρου με τη συνεισφορά αρκετών επαγγελματιών της χώρας μας στον συγκεκριμένο τομέα, έχει συμβάλει στην ετοιμασία ενός βιβλίου με θέμα «Trust Laws in Cyprus», το οποίο θα εκδοθεί τέλος του χρόνου από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Global Law & Business.
Το βιβλίο θα δημιουργηθεί χάρη στην έμπνευση, βοήθεια, καθοδήγηση και υποστήριξη του Προέδρου του STEP Ευρώπης, Paolo Panico.

  • 30 χρόνια
  • ψήφιση
  • Περί Διεθνών Εμπιστευμάτων Νόμου
  • ίδρυση STEP
  • επέτειοι
  • επίσημο δείπνο
  • STEP Κύπρου