Retail
Γιώργος Ζαλούμης: Όταν κάνεις όνειρα ο Θεός…σου στέλνει την Blue Island!
Γιώργος Ζαλούμης: Όταν κάνεις όνειρα ο Θεός…σου στέλνει την Blue Island!

Για την ίδρυση της Blue Island, τους σημαντικούς σταθμούς της μέσα στα χρόνια, την επέκταση της μέχρι σήμερα, αλλά και τις προσωπικές του στιγμές μέσα στη εταιρεία μίλησε ο Γιώργος Ζαλούμης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Blue Island PLC.

Ξεκινώντας με τη δική του επαγγελματική πορεία και τη «βίαιη» διακοπή των ονείρων του στα νεανικά του χρόνια, λόγω ασθένειας του πατέρα του, που τον οδήγησε να αναλάβει πρώτα την οικογενειακή επιχείρηση και στη συνέχεια την μεγάλη απόφαση του 1999 να γίνει μέλος της Blue Island,  ανέφερε ότι δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Είπε πως μέσα στα χρόνια ήρθαν πολλές δυσκολίες, «φουρτούνες» και αμφισβητήσεις, αλλά με τη βοήθεια του συνάδελφου του και φίλου του, Σταύρου Κρεμμού, οδήγησαν από κοινού την εταιρεία, φτάνοντας στα σημερινά επιτεύγματα, αλλά και τη σημαντική απόφαση για τη δημοσιοποίηση της εταιρείας του 1999 στο Χρηματιστήριο - σταθμός κλειδί για την πορεία της εταιρείας. 

Την ίδια στιγμή, δεν ξεχνά και το προσωπικό, τους συναδέλφους που πολλές φορές δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες και εκτός από εξαιρετικούς και άριστους επαγγελματίες τους χαρακτηρίζει ως το «μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο» που έχει η Blue Island.

Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του για το βιβλίο «ΚΥΠΡΟΣ ΙΧΘΥΟΕΣΣΑ». Αποτελεί μια προσπάθεια για την αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων ιχθύων στο νησί μας, καθώς η χώρα μας βρίσκεται πολύ χαμηλά σε ποσοστά κατανάλωσης παγκοσμίως, αλλά και για την ενημέρωση των πολίτων για την αλιεία, την ιχθυοφαγία και τα οφέλη της.

Σε ότι αφορά τους μελλοντικούς στόχους, ο κ. Ζαλούμης ανέφερε πως τα κυριότερα είναι να καθιερωθούν ως ένας καλός εξαγωγέας με αξιόπιστο προϊόν στο εξωτερικό, αλλά και να πετύχουν την μεγαλύτερη εδραίωση στη ντόπια αγορά.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη για κρατική υποστήριξη τους ζητώντας σωστή πολιτική για τον εκσυγχρονισμό και την συνέχιση της αλιείας στη Κύπρο.

  • Blue Island
  • Γιώργος Ζαλούμης
  • Podcast
  • Boussias Cyprus