Health & Pharma
KEAN: 1000 φωτογραφίες και €3000 στην Europa Donna Κύπρου
KEAN: 1000 φωτογραφίες και €3000 στην Europa Donna Κύπρου

Γυναίκες και άνδρες της Κύπρου ενωμένοι άγγιξαν το θέμα της αυτοεξέτασης, συμμετέχοντας μαζικά στην εκστρατεία #LookAfterYourOranges, που λάνσαρε η ΚΕΑΝ, φέτος τον Οκτώβριο, για την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της αυτοεξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση της Europa Donna Κύπρου. 
Η ανταπόκριση ήταν μαζική και συγκινητική.
Άνδρες και γυναίκες από όλη την Κύπρο ανάρτησαν φωτογραφίες είτε ατομικές, είτε ομαδικές, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αυτοεξέταση σώζει ζωές.
Για κάθε φωτογραφία που ανέβηκε με το #LookAfterYourOranges η ΚΕΑΝ θα δώριζε 3€ στη Europa Donna Κύπρου.
Ο στόχος που έθεσε η ΚΕΑΝ ήταν στις 1000 φωτογραφίες, στόχος, ο οποίος επιτεύχθηκε και ξεπεράστηκε!
Πιο συγκεκριμένα, για τις 1000 φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, η ΚΕΑΝ θα δωρίσει το ποσό των €3000 στον οργανισμό, στηρίζοντας το διαχρονικά σημαντικό και ωφέλιμο έργο της.
Πέρα από τις ambassadors της εκστρατείας, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Μαριλένη Σταύρου, Σάβια Ορφανίδου και Μαριάννα Δημητρίου, ανάμεσα στους συμμετέχοντες και πολλοί επώνυμοι, ανάμεσά στους οποίους η παρουσιάστρια, Ελίτα Μιχαηλίδου, η ηθοποιός, Μαρίνα Βρόντη, η ραδιοφωνική παραγωγός, Μαρία Ονησιφόρου, η Αργυρώ Ροτσίδου, η βουλευτής, Φωτεινή Τσιρίδου, ο ηθοποιός, Μιχάλης Χρίστου, οι TikTokers, Ραφαέλλα Κυριάκου και Εβελίνα Γεωργιάδου και πολλοί άλλοι. 
Η Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ, δήλωσε σχετικά: «Ως ΚΕΑΝ είμαστε διαχρονικός χορηγός της Europa Donna Cyprus, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες του οργανισμού. Φέτος, πετύχαμε μέσω της διαδραστικής καμπάνιας #LookAfterYourOranges, να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η αυτοεξέταση σώζει ζωές και παράλληλα να ενισχύσουμε οικονομικά τη Europa Donna Cyprus. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν, αποδεικνύοντας πως με δημιουργικότητα και αξιοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία μπορούμε να χτίσουμε το virality και να πετύχουμε τους στόχους μας».
Στην Κύπρο κάθε χρόνο έχουμε περίπου 600 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού.
Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου δίνει 90% πιθανότητες επιβίωσης ενώ σε πιο προχωρημένο στάδιο μόνο 15%.

Η τακτική αυτοεξέταση των μαστών,  είναι το πρώτο βήμα της πρόληψης και συνιστάται να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα από όλες τις γυναίκες άνω των 18 ετών (την 8-10 μέρα του κύκλου της ή συγκεκριμένη μέρα του μήνα, αν είναι σε εμμηνόπαυση).
Είναι μία εύκολη διαδικασία που η κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει, μέσα σε λίγα λεπτά, μόνη της στο σπίτι και επιτρέπει στη  γυναίκα να παρατηρεί γρήγορα οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει στο στήθος της και να ζητά άμεσα την απαραίτητη ιατρική συμβουλή.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί: https://www.instagram.com/p/Cj47dSPjYxp/?hl=en 

 
 

  • ΚΕΑΝ
  • εκστρατεία
  • #LookAfterYourOranges
  • Europa Donna Κύπρου
  • καρκίνος του μαστού
  • αυτοεξέταση