Hospitality & Tourism
Ο τουρισμός στις ευρωπαϊκές πόλεις ανακάμπτει ταχύτερα
Λονδίνο, Παρίσι και Κωνσταντινούπολη στην πρώτη τριάδα
Ο τουρισμός στις ευρωπαϊκές πόλεις ανακάμπτει ταχύτερα
Η Ευρώπη προπορεύεται του υπόλοιπου κόσμου στη διαδικασία ανάκαμψης των ταξιδιών κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, με τη νότια Ευρώπη να παρουσιάζει ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Αυτό προκύπτει από ανάλυση της ForwardKeys, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο CEO πρωτευουσών και μεγάλων πόλεων της CityDNA, και βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα αεροπορικών εισιτηρίων.
Την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο η ανάκαμψη στα ταξίδια βρίσκεται στο -30% έναντι του 2019, στην Ευρώπη ο μέσος όρος υπολείπεται κατά 24% των προ πανδημικών επιδόσεων.
Τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν μια επιτάχυνση της ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά ταξίδια έναντι του τρίτου τριμήνου της χρονιάς (-30%).
Η νότια Ευρώπη συνεχίζει να ηγείται της ανάκαμψης (-14% στις διεθνείς αφίξεις έναντι του 2019).
Η Βόρεια Ευρώπη να παρουσιάζει μείωση 20% έναντι του 2019, η Δυτική Ευρώπη -26% και η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη -55%.
Οι επιδόσεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης συνεχίζουν να επηρεάζονται αρνητικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει αντίκτυπο όχι μόνο στις χώρες που εμπλέκονται άμεσα αλλά και στις γειτονικές, επισημαίνει ο επικεφαλής Insights της ForwardKeys, Olivier Ponti.
Οι προορισμοί πόλης, οι οποίοι επηρεάστηκαν πολύ από την κρίση του κορωνοϊού, παρουσίασαν επιτάχυνση της ανάκαμψής τους και πλέον καταγράφουν μείωση 23% στις διεθνείς αφίξεις του δ’ τριμήνου έναντι των επιπέδων 2019, σε αντιστοιχία με το μέσο όρο μείωσης αφίξεων στην Ευρώπη (-24%).
Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022, το Λονδίνο (-23% σε διεθνείς αφίξεις), το Παρίσι (-18%) και η Κωνσταντινούπολη (+9%), σημείωσαν το μεγαλύτερο αριθμό διεθνών αφίξεων, ξεκάθαρη ένδειξη ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες επιστρέφουν στις μεγάλες μητροπόλεις της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: Hotel & Restaurant Daily Ελλάδος
 

  • τουρισμός
  • Ευρώπη
  • ανάκαμψη
  • ανάλυση
  • ForwardKeys