Business Tech
Το Audi S1 Hoonitron και ο Ken Block «ηλεκτρίζουν» το Las Vegas
Το Audi S1 Hoonitron και ο Ken Block «ηλεκτρίζουν» το Las Vegas

Ο Αμερικανός drifter και Stuntman Ken Block κυκλοφόρησε το πολύ-αναμενόμενο βίντεο του Electrikhana, μαζί με το Audi S1 Hoonitron.
Ένα ηλεκτρικό «τέρας» που αναπτύχθηκε από την Audi Sport στο Neckarsulm.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο σχεδιάστηκε παίρνοντας  έμπνευση από ένα θρύλο της εταιρείας.
Και αυτό δεν είναι άλλο από το Audi Sport quattro S1, που έλαβε μέρος στον αγώνα του Pikes Peak το 1987.

Το Audi S1 Hoonitron αλλά και μερικά άλλα μοντέλα από τη συλλογή θησαυρών της Audi Tradition έκαναν θραύση κατά τη διάρκεια των νυχτερινών γυρισμάτων της ταινίας στο Λας Βέγκας.
Μια βόλτα κατά μήκος του διάσημου Πύργου του Άιφελ, ένα εντυπωσιακό άλμα από το χώρο στάθμευσης ενός γειτονικού ξενοδοχείου ή ντόνατς στη θρυλική λωρίδα μπροστά από τον θρύλο του Le Mans, Tom Kristensen ήταν μόνο μερικά από τα περάσματα του Ken Block.


Το Audi S1 Hoonitron διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, τετρακίνηση, άφθονη ισχύ, πλαίσιο από ανθρακονήματα και συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα ασφαλείας της FIA.
Η Audi Sport το ανέπτυξε ως ένα μοναδικό στο είδος του αυτοκίνητο αποκλειστικά για τον Ken Block.
Τον εξωτερικό του σχεδιασμό, για τον οποίο είναι υπεύθυνη η Audi Design με επικεφαλής τον Marc Lichte, ξυπνά αμέσως μνήμες από το θρυλικό Audi Sport quattro S1.
Ο Ken Block και η ομάδα του συμμετείχαν και αυτοί μαζί με τα τμήματα της Audi για την εξέλιξη του οχήματος.


Παράλληλα με το S1 Hoonitron, η ταινία Electrikhana περιλαμβάνει σύντομες εμφανίσεις από άλλα μοντέλα της αγωνιστικής ιστορίας της Audi όπως το Audi 90 IMSA GTO (1989), το Audi 200 Trans Am (1988), το Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), το Audi quattro Gruppe B A2 (1984) καθώς και τα Audi R8 LMP και Audi R18 e-tron quattro από το Le Mans.
Σύντομη εμφάνιση κάνει ο Tom Kristensen, ο νικητής και recordman του εμβληματικού αγώνα αντοχής στο Le Mans με εννέα νίκες στο ενεργητικό του


 

  • Audi S1 Hoonitron
  • Ken Block
  • Αμερικανός drifter και Stuntman
  • βίντεο
  • Electrikhana
  • Λας Βέγκας