Health & Pharma
Το Συμβούλιο Φωνή και επίσημα Μέλος του Eurochild
Ευρωπαϊκό Δίκτυο που προασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών
Το Συμβούλιο Φωνή και επίσημα Μέλος του Eurochild
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Eurochild, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022 στις Βρυξέλλες, εγκρίθηκε και επίσημα το αίτημα του Συμβουλίου Φωνή για ένταξή του στο Δίκτυο.

Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο οργανισμών και ατόμων που προασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών, τα στηρίζουν και εργάζονται μαζί τους.

Όραμα του Eurochild είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου παιδιά και νέοι μεγαλώνουν ευτυχισμένοι, υγιείς, ασφαλείς και αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Κύριος στόχος, οι θετικές αλλαγές στη ζωή των παιδιών, ιδιαίτερα στις χώρες που πλήττονται από τη φτώχεια. 

Μεταξύ άλλων, το Eurochild χαράζει και επηρεάζει ευρωπαϊκές πολιτικές, παραθέτει απόψεις και εισηγήσεις, ανταλλάζει πρακτικές και διεξάγει έρευνες, έχοντας πάντα στο επίκεντρό του τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών.

Το Eurochild ιδρύθηκε το 2004 και μέχρι στιγμής συμμετέχουν σχεδόν 200 μέλη από 37 χώρες.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Φωνή, Αναστασία Παπαδοπούλου, τόνισε πως «το έργο του Eurochild είναι αξιοθαύμαστο σε όλα τα επίπεδα και η ευκαιρία που δίνεται στο Συμβούλιο Φωνή να γίνει μέλος του, του επιτρέπει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να αναπτύξει συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και επαγγελματίες, ενισχύοντας έτσι το έργο και τη δράση του». 

Πρόκειται για ακόμα μια επιτυχία για την Κύπρο και για τον αγώνα που γίνεται κατά της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Συμβούλιο Φωνή θα βρείτε στο https://www.foni.org.cy, ενώ για το Eurochild στο https://www.eurochild.org/.

  • Συμβούλιο Φωνή
  • Ένταξη
  • Eurochild
  • Ευρωπαϊκό Δίκτυο
  • δικαιώματα παιδιών