Economy
Sepaga: Η μικρή κυπριακή εταιρεία που εξελίχθηκε σε μεγάλο παίκτη των ηλεκτρονικών πληρωμών διεθνώς
Sepaga: Η μικρή κυπριακή εταιρεία που εξελίχθηκε σε μεγάλο παίκτη των ηλεκτρονικών πληρωμών διεθνώς

Έξι χρόνια ζωής κλείνει η Sepaga, η ραγδαία αναπτυσσόμενη κυπριακή εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών, που είσελθε πρόσφατα σε νέα φάση ανάπτυξης μετά και την εξαγορά της από την κοινοπραξία Galatariotis Financial Holdings Limited, Παναγιώτη Ιωάννου (Regional Director – Public Sector for Multi-Country CEE μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο) και Γιώργου Πετρακίδη (Public Sector Business Development Manager στην ίδια εταιρεία).
Η Sepaga είναι  Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (Electronic Money Institution), αδειοδοτημένο και ρυθμιζόμενο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. 
Ιδρύθηκε ως startup το 2015 από μια μικρή ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών και λειτουργεί επίσημα από το 2016 και δραστηριοποιείται στην έκδοση, μεταφορά και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος.
Μέσω μιας προηγμένης διαδικτυακής πλατφόρμας χρηματοοικονομικών και στρατηγικών συμφωνιών, η Sepaga προσφέρει χρηματοοικονομικές λύσεις σε εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως μεγέθους, με σκοπό την ασφαλέστερη, γρηγορότερη, αποτελεσματικότερη και πιο οικονομική διαχείριση κεφαλαίων και πληρωμών παγκοσμίως. 
Επίσης, η εταιρεία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που απευθύνονται τόσο σε τοπικά καταστήματα, τα οποία χρειάζονται ευκολότερες και ταχύτερες πληρωμές, όσο και σε μεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως για παράδειγμα εταιρείες Forex, ταξιδιών, διαδικτυακών πωλήσεων κ.α.
Μέσω της εξειδικευμένης διαδικτυακής της πλατφόρμας, προσφέρεται η δυνατότητα στον εκάστοτε πελάτη να διαχειρίζεται και να εκτελεί τις πληρωμές και τις συναλλαγές του, έχοντας πρόσβαση σε πλήρη ενημέρωση των κινήσεων των κεφαλαίων του όλο το 24ωρο, σε πραγματικό χρόνο. 
Με CEO την Έλενα Κοντού, με πτυχίο Νομικής και Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και στέλεχος της εταιρείας από το ξεκίνημά της, η Sepaga εισήλθε σε νέα τροχιά ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της, που περιλαμβάνει πάνω από 400 πελάτες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Η επιτυχημένη πορεία της και το πολύ καλό όνομα που έχτισε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτητικό κλάδο, προσέλκυσε το ενδιαφέρον διάφορων επενδυτών, ανάμεσα σε αυτούς και η κοινοπραξία Galatariotis Financial Holdings Limited, Ιωάννου και Πετρακίδη, με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και επέκταση νέων αγορών.
Έχοντας το ίδιο όραμα με τη διοίκηση της Sepaga, η εξαγορά, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο, υπήρξε η ιδανική σύνδεση των δύο, για μια κοινή πορεία προς μία ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. 
Το παρόν διοικητικό σχήμα έχει στρέψει το βλέμμα στο μέλλον, αλλά πάντα με προσήλωση στην προσφορά ολοκληρωμένων και καινοτόμων χρηματοοικονομικών λύσεων για επιχειρήσεις και ιδιώτες. 
Με αφορμή τα έξι χρόνια της Sepaga, η CEO, Έλενα Κοντού, δήλωσε: «Ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους όταν ξεκίνησε η Sepaga τη λειτουργία της, το 2016, ήταν να εγκαθιδρυθεί ως ένας από τους βασικούς παίκτες στη βιομηχανία ηλεκτρονικού χρήματος, τόσο στην κυπριακή, όσο και τη διεθνή αγορά. Έξι χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε πως αυτός ο στόχος επετεύχθη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως επαναπαυόμαστε, αντιθέτως νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη και επιθυμία να διατηρηθούμε στην κορυφή. Με τη χρηματοοικονομική τεχνολογία να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια χαράσσοντας την πορεία και καθορίζοντας το μέλλον του τομέα, στόχος μας παραμένει το να βρισκόμαστε στην καρδιά των εξελίξεων, προσφέροντας υπηρεσίες και τεχνολογίες που καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών του σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τη νέα ιδιοκτησία, που βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η επέκταση του ανθρωπίνου δυναμικού μας, η παρουσίαση νέων καινοτόμων λύσεων, η περαιτέρω επένδυση στην έρευνα, καθώς και η δημιουργία στρατηγικών συμφωνιών με οργανισμούς ή/και τραπεζικά Ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό».
Από την πλευρά της νέας ιδιοκτησίας, ο Σίμος Γαλαταριώτης σημείωσε: «Όσο περνούν οι μήνες τόσο πιο σίγουροι, ενθουσιασμένοι και απόλυτα δικαιωμένοι νιώθουμε με την απόφασή μας για την εξαγορά της Sepaga. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το ότι αυτή η μικρή εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών από την Κύπρο κατάφερε σε μόλις έξι χρόνια να εξελιχθεί σε έναν βασικό και πολύ σημαντικό παίκτη σε έναν εξαιρετικά ζόρικο και ανταγωνιστικό τομέα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο. Αυτά τα έξι χρόνια είναι μόνο η αρχή, η περίοδος του οράματος, της καθιέρωσης και της αναγνώρισης της σκληρής δουλειάς. Από δω και πέρα με τη δική μας συνδρομή ως νέα ιδιοκτησία και την αποτελεσματική, υποδειγματική ηγεσία της CEO μας, Έλενας Κοντού, ξεκινά η περίοδος της ραγδαίας ανάπτυξης, όπου κανένας πήχης δεν είναι αρκετά ψηλά και κανένας στόχος ανέφικτος. Η αλήθεια είναι πως ανυπομονούμε για τα όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον». 
 

  • SEPAGA
  • έξι χρόνια ζωής
  • κυπριακή εταιρεία
  • ηλεκτρονικές πληρωμές
  • Δελτίο Τύπου