Business Tech
Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας 5G θα φτάσουν τα 5 δις έως το 2028
Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας 5G θα φτάσουν τα 5 δις έως το 2028

Οι 5G συνδέσεις παγκοσμίως συνεχίζουν να αυξάνονται και αναμένεται να ξεπεράσουν το  1 δις μέχρι το τέλος του έτους και τα πέντε δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2028, παρά τις τρέχουσες και εξελισσόμενες οικονομικές προκλήσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία από το Mobility Report της Ericsson. 
Στην έκθεση προβλέπεται ότι οι παγκόσμιες συνδέσεις σταθερής ασύρματης πρόσβασης FWA (Fixed Wireless Access) θα αυξηθούν ταχύτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν. 
Περίπου 110 εκατομμύρια συνδρομές προστέθηκαν παγκοσμίως στο 5G δίκτυο, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2022, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο σε περίπου 870 εκατομμύρια. 
Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις, το 5G αναμένεται να φτάσει τις ένα δισεκατομμύριο συνδρομές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους - δύο χρόνια πιο γρήγορα από ό,τι το 4G, μετά την αρχική του κυκλοφορία. 
Τα στατιστικά στοιχεία καθιστούν το 5G ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας.
Οι βασικοί παράγοντες, που οδηγούν σε αυτή την ανάπτυξη, περιλαμβάνουν την έγκαιρη διαθεσιμότητα συσκευών από πολλούς προμηθευτές, με τις τιμές τους να πέφτουν ταχύτερα σε σύγκριση με το 4G, καθώς και την σημαντική ανάπτυξη του 5G στην Κίνα.
Η Βόρεια Αμερική και η Βορειοανατολική Ασία συνεχίζουν να καταγράφουν ισχυρή ανάπτυξη του 5G, με τη διείσδυση συνδέσεων 5G να αναμένεται να φτάσει περίπου το 35% μέχρι το τέλος του 2022 στην περιοχή.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν 230 πάροχοι προσφέρουν υπηρεσίες 5G σήμερα, με περισσότερα από 700 μοντέλα smartphone 5G να ανακοινώνονται ή να λανσάρονται εμπορικά. 
Μέχρι το τέλος του 2028, προβλέπεται ότι θα υπάρχουν πέντε δισεκατομμύρια συνδρομές 5G παγκοσμίως, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 55% του συνόλου των συνδρομών. 
Στο ίδιο διάστημα, η πληθυσμιακή κάλυψη 5G προβλέπεται να φτάσει το 85%, ενώ τα δίκτυα 5G υπολογίζεται ότι θα «σηκώνουν» περίπου το 70% της κίνησης της κινητής τηλεφωνίας, ενώ αναμένεται να δεχτούν όλη τη νέα αύξηση της κίνησης της κινητής τηλεφωνίας.
Οι συνολικές συνδρομές κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 8,4 δισεκατομμύρια έως το τέλος του 2022  και τα 9,2 δισεκατομμύρια έως το τέλος του 2028.
Η πλειονότητα των συνδρομών αφορά σε smartphones. 
Στο τέλος του 2022, υπολογίζονται 6,6 δισεκατομμύρια συνδρομές με smartphone, νούμερο  που αντιπροσωπεύει περίπου το 79% του συνόλου των συνδρομών της  κινητής τηλεφωνίας.

ΠΗΓΗ: NetFax Ελλάδος
 

  • 5G
  • κινητή τηλεφωνία
  • συνδέσεις
  • έκθεση
  • Mobility Report
  • Ericsson