Marketing Week
Το Twitch δημιουργεί «κουμπί πανικού» για τους streamers
Ενεργοποιείται όταν προκύπτει παρενόχληση ή επίθεση μίσους
Το Twitch δημιουργεί «κουμπί πανικού» για τους streamers
Το Twitch συστήνει το νέο feature ασφαλείας «Shield Mode», το οποίο λειτουργεί ως κουμπί πανικού.

Το Shield Mode επιτρέπει σε χρήστες και συντονιστές να προεγκαταστήσουν πολλαπλές ρυθμίσεις ασφαλείας, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού, τη στιγμή που προκύπτουν παρενοχλητικά μηνύματα και να απενεργοποιηθούν μόλις η επίθεση σταματήσει. 
Στις προεπιλογές συμπεριλαμβάνονται η απαγόρευση συγκεκριμένων λέξεων ή φράσεων στο chat, το μπλοκάρισμα καινούριων chatters, ο περιορισμός του chat σε ακολούθους ή συνδρομητές μόνο και η επαλήθευση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χρήστες που χρειάζονται τη μεγαλύτερη προστασία, είναι εκείνοι που χρειάζονται και τη μεγαλύτερη ορατότητα online και προέρχονται κυρίως από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες.
Προς το παρόν, οι streamers πρέπει να υποβάλουν αναφορά για κάθε χρήστη που μπλοκάρουν, διαδικασία που προβλέπεται να τυποποιηθεί στο μέλλον.
Το Shield Mode εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει αναβάθμιση και για διαφημιστές που ανησυχούν για την ασφάλεια μιας μάρκας σε αναδυόμενες πλατφόρμες, όπως το Twitch, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε υποσχόμενο κανάλι livestream shopping.

ΠΗΓΗ: DailyFax Ελλάδος, MediaPost

  • Twitch
  • νέο feature ασφαλείας
  • «Shield Mode»
  • «κουμπί πανικού»
  • streamers