Build
Γιώργος Χρυσοχόος: Οι νέες τάσεις στην Αγορά Ακινήτων
Γιώργος Χρυσοχόος: Οι νέες τάσεις στην Αγορά Ακινήτων
Kαλεσμένος στο Podcast Series της Boussias Cyprus ήταν ο CEO της CyField Group of Companies, Γιώργος Χρυσοχόος, o οποίος φιλοξένησε και «ταξίδεψε» την ομάδα του Podcast στον 31ο όροφο του επιβλητικού του «παιδιού», του κτηρίου 360.

Με θέα στο “πιάτο” ολόκληρη την Λευκωσία, συζήτησαν με τον Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας, Λεωνίδα Αλεξάνδρου, τις τάσεις και τις εξελίξεις στην αγορά των ακινήτων, τις μελλοντικές εξελίξεις στο οικοδομικό τομέα και όσα αφορούν τους νέους, που θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι.

Μιλώντας για τις σπουδές του στην Αμερική και την μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία είπε: «Ξεκίνησα να δουλεύω στην Αμερική και στην συνέχεια στην Ελλάδα, όμως, λόγω των μεγάλων αναγκών και της εσωτερικής ραγδαίας ανάπτυξης της CyField, από το 2018 βρίσκομαι στην Κύπρο και στην οικογενειακή επιχείρηση».

Συζητώντας για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο, ο κ. Χρυσοχόος σημείωσε ότι «η αγορά ακινήτων στην Κύπρο εξυπηρετεί κυρίως ανάγκες του πληθυσμού και των εταιρειών. Είναι μια σταθερή αγορά, συνηθισμένη χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα».

Για το κομμάτι του Real Estate στην Κύπρο, ο κ. Χρυσοχόος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το Real Estate και γενικότερα η υπόλοιπη οικονομία στο νησί μας έφερε μια αύξηση πληθυσμού, μια εισροή από εταιρείες, ιδιώτες και οικογένειες, οι οποίες πρόσφεραν εργατικό προσωπικό, το οποίο πάσχουμε στην Κύπρο και επίσης μας έφεραν πιο πλούσιους επιχειρηματίες και οικογένειες, που αγοράσαν και επένδυσαν στο Real Estate. Σημαντικό κόμματι είναι και τα γραφεία, όπου αυξήθηκε η ζήτηση, λόγω όλων αυτών των επιχειρήσεων που ήρθαν στο νησί. Άρα, το Real Estate, μεσοπρόθεσμα, βοηθήθηκε από όλη αυτή την κατάσταση». 

Σε ότι αφορά τις νέες τάσεις στο χώρο των ακινήτων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η ακρίβεια και ο πληθωρισμός επηρεάζουν το όλο πεδίο. Πρώτη τάση είναι τα μικρότερα units, λόγω της ακρίβειας, δεύτερη οι ενεργειακές αποδόσεις, αλλά και ένας τρίτος και μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει είναι η χρηματοδότηση από τις τράπεζες». 

O ισχυρός άντρας της Cyfield αναφέρθηκε, επίσης, στο προφίλ της εταιρείας, στα υφιστάμενα, αλλά και στα μελλοντικά έργα σε όλες τις περιοχές της Κύπρου, με επίκεντρο την περιοχή της Λάρνακας, ενώ έδωσε τη δική του συμβουλή για τα νεαρά άτομα και ζευγάρια σε σχέση με το αν θα πρέπει είτε να νοικιάσουν ένα σπίτι είτε να αγοράσουν. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η ενοικίαση δεν είναι η καλύτερη επιλογή αυτή την περίοδο. Γιατί σήμερα, λόγω της έλλειψης ακινήτων στην αγορά, τη δυσκολία παραγωγής, αλλά και άλλων παραγόντων, δημιουργήθηκε ζήτηση στην αγορά και έτσι κατέστησαν την ενοικίαση πλέον να είναι πιο ακριβή από τη δόση στην τράπεζα. Οπόταν τους προτρέπω αν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή μπορούν να δώσουν μια προκαταβολή στην τράπεζα για δάνειο να το πράξουν και να αγοράσουν έγκαιρα πριν τα δεδομένα αλλάξουν».

 

  • Boussias Cyprus
  • Podcast
  • Γιώργος Χρυσοχόος
  • CEO CyField Group of Companies