Business Tech
Συνεργασία ΑΗΚ - ΕΤΕΚ για επίσπευση λειτουργίας ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων για φ/β
Το Επιμελητήριο θα διαθέσει νέους επιστήμονες για σκοπούς δοκιμαστικής εφαρμογής και ενημέρωσης των χρηστών
Συνεργασία ΑΗΚ - ΕΤΕΚ για επίσπευση λειτουργίας ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων για φ/β

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), σχετικά με την επίσπευση της λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής / διαχείρισης αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, για σκοπούς ιδιοκατανάλωσης. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το ΕΤΕΚ θα δώσει την ευκαιρία σε αριθμό νέων, ανέργων επιστημόνων (μηχανικών) να εκπαιδευτούν και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, συνεισφέροντας σε μια πρωτοβουλία, η οποία θα επιφέρει οφέλη σε ολόκληρη την κοινωνία.  

Το ζήτημα της βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης της ΑΗΚ σε ό,τι αφορά την εξέταση και σύνδεση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων, τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ αντιπροσωπείας του ΕΤΕΚ και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης της Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα το συντομότερο δυνατόν, το ΕΤΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει, για σκοπούς δοκιμαστικής εφαρμογής και ενημέρωσης των χρηστών, νέους επιστήμονες μηχανικούς.

Οι νέοι μηχανικοί, αφού τύχουν ταχύρρυθμης εκπαίδευσης από την ΑΗΚ, θα τοποθετηθούν στα επαρχιακά της γραφεία και θα προσφέρουν κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, υπηρεσίες δοκιμαστικής εφαρμογής του συστήματος, υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης χρηστών (Helpdesk) καθώς και υπηρεσίες επίλυσης μικρό-προβλημάτων (Basic troubleshooting).

Η χρήση συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής και ηλεκτρονικής διαχείρισης αιτήσεων για σύνδεση φωτοβολταϊκών και άλλων φορτίων, αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα και να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την εξέταση μιας αίτησης, κάτι που ήταν βασική επιδίωξη όλων. 

  • ΕΤΕΚ
  • ΑΗΚ
  • συνεργασία
  • φωτοβολταϊκά
  • αιτήσεις
  • ηλεκτρονική υποβολή
  • Δελτίο Τύπου