Build
ΣΚΕΚ: Αντέχει ο τομέας των ακινήτων στην Κύπρο παρά τις προκλήσεις
ΣΚΕΚ: Αντέχει ο τομέας των ακινήτων στην Κύπρο παρά τις προκλήσεις

Παρά τις αρνητικές προκλήσεις και τη μείωση των τιμών των ακινήτων στην παγκόσμια αγορά, η αγορά της Κύπρου αντέχει, με τις πωλήσεις να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ), Ανδρέας Καουρής, κατά την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, οι πωλήσεις το πρώτο δεκάμηνο ανήλθαν στις 10.781, από 7.914 πέρσι την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ενώ το δεκάμηνο ήταν καλύτερο και από το αντίστοιχο του 2008.
Τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο το εντεκάμηνο του 2022, ανέρχονται στα 12074, από 9063 πέρσι, σημειώνοντας αύξηση 33%.
Πρόκειται για το καλύτερο εντεκάμηνο από το 2008, όταν οι πωλήσεις έφθασαν τα 14043 τεμάχια είπε ο κ. Καουρής.
Ο Πρόεδρος του ΣΚΕΚ τόνισε ότι υπάρχει σταθερά μια ανοδική πορεία στη ζήτηση ακινήτων από αλλοδαπούς, ενώ τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση με τα ενοίκια κατά πρώτο λόγο στη Λεμεσό και δεύτερο στη Λευκωσία και κάλεσε το κράτος να προωθήσει μέτρα για την προσιτή στέγη.
Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Καουρής έκανε για την άσκηση της παράνομης κτηματομεσιτείας, τονίζοντας ότι ο παράνομοι κτηματομεσίτες, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς, κερδοσκοπούν σε βάρος των αγοραστών και του κράτους.
Ως Σύνδεσμος, τόνισε ο κ. Καουρής, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη Βουλή και όλα τα αρμόδια σώματα, ώστε να βρούμε από κοινού τις λύσεις στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα, που στερεί από το κράτος εκατομμύρια νόμιμα έσοδα και παράλληλα δυσφημίζει την Κύπρο διεθνώς, να τερματιστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

  • ΣΚΕΚ
  • τομέας ακινήτων
  • Κύπρος
  • ανοδική πορεία