Hospitality
ΕΤΑΠ Αμμοχώστου: Αποχαιρέτησε το 2022 με ένα ολοκληρωμένο και πρωτοπόρο σχέδιο δράσης και ανάπτυξης
ΕΤΑΠ Αμμοχώστου: Αποχαιρέτησε το 2022 με ένα ολοκληρωμένο και πρωτοπόρο σχέδιο δράσης και ανάπτυξης

Με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, μέσα από το οποίο η ΕΤΑΠ έκανε πλήρη απορρόφηση των ενδεικνυόμενων κονδυλίων, δηλαδή της τάξης των 230,000.00 ευρώ, ποσό το οποίο κατανέμεται εξίσου από το Υφυπουργείο Τουρισμού σε όλες τις ΕΤΑΠ της Κύπρου, αποχαιρέτησε το 2022, με συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, Χρίστος Ζαννέττου.
Μέσα το συγκεκριμένο κονδύλι επιδοτήθηκαν κοινότητες και Δήμοι της επαρχίας για δημιουργία ανοικτών χώρων ενόργανης γυμναστικής, αξιοποίηση και αναβάθμιση παιδότοπων, διαφόρων αθλητικών εγκαταστάσεων δημιουργία μικρών έργων εξωραϊσμού και γενικότερα έργα που συνδέονται με την τοπική κοινωνία και αναβαθμίζουν το προϊόν της συνολικά. 
Για πρώτη φορά, η ΕΤΑΠ προχώρησε σε εφαρμογή ενός πλάνου ψηφιακής προβολής της επαρχίας σε παγκόσμιο επίπεδο, προβάλλοντας τόσο τις παραλίες, όσο και μοναδικές εμπειρίες της ενδοχώρας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Η στρατηγική πίσω από την ψηφιακή προβολή είχε ως πρωτεύον στόχο την ενημέρωση του κόσμου σε διεθνές επίπεδο, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες, για την μοναδική και απαράμιλλή ομορφιά που διαθέτει η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για τον επισκέπτη, στηρίζοντας έτσι τις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προβολή της Κύπρου γενικότερα. 

Διαδικτυακή εφαρμογή - Ψηφιοποίηση Σημείων Ενδιαφέροντος & Χρήση Νέων Τεχνολογιών
Η δημιουργία της εφαρμογής ayianapaprotaras, δίνει την ευκαιρία σε κάθε άτομο από όποιο σημείο του πλανήτη και να βρίσκεται να επισκεφθεί διαδικτυακά και να αναζητήσει διάφορες εμπειρίες και διευκολύνσεις τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των διακοπών του.  Μία πρωτοπόρα και σημαντική εφαρμογή μέσα από την οποία υπάρχει η δυνατότητα παροχής πληροφοριών αλλά και καθοδήγησης μέσα από διαδικτυακό χάρτη για τον τελικό προορισμό του επισκέπτη, είτε αφορά παραλίες, αξιοθέατα, και άλλα σημαντικά σημεία αναφοράς. Στο προσεχές μέλλον η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί με  πληροφορίες που αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες και χώρους εστίασης.

Πέρα της πιο πάνω εφαρμογής η ΕΤΑΠ δημιούργησε μια ξεχωριστή διαδραστική περιήγηση / 360◦ Virtual tour, όπου μέσα από μια ψηφιακή περιήγηση της επαρχίας με πραγματικές εικόνες μπορεί κάποιος επισκέπτης να δει σημεία αναφοράς σε κάθε μία από τις 9 οντότητες της επαρχίας.  Παράλληλα υπάρχει τρισδιάστατη περιήγηση σε συγκεκριμένους χώρους όπως είναι η εκκλησία της Μεταμορφώσεως στην Σωτήρα.  Μία πρωτοποριακή ενέργεια η οποία καθιστά την επαρχία επισκέψιμη από όπου και αν βρίσκεται κάποιος.

Και οι 2  εφαρμογές, ψηφιακή & διαδραστική προβολή μέσα από την σάρωση ενός δυναμικού κωδικού QR, μπορεί κάποιος να μοιραστεί πληροφορίες που συνδέονται με τον προορισμό της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.  Η εφαρμογή αυτή αποτελεί έναν έξυπνο, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο σύνδεσης σε δεξαμενή πληροφορίων που αφορά την Επαρχία για την διευκόλυνση του κάθε επισκέπτη και ταυτόχρονα την προβολή όχι μόνον των παραλιακών Δήμων αλλά και της ενδοχώρας δίνοντας τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στο μακροπρόθεσμο μέλλον μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση!

Ο Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε, επίσης, ότι νιώθει ιδιαίτερα περήφανος, διότι ήδη η ΕΤΑΠ έχει καταθέσει αντίστοιχο σχέδιο δράσης για το έτος 2023, το οποίο βασισμένο στην πετυχημένη δράση του 2002 θα μπορέσει να φέρει μέσα στο ερχόμενο έτος ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μέσα από μία πλέον διαφοροποιημένη προσέγγιση στην λειτουργία της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου. 

Εν κατακλείδι ως Πρόεδρος της ΕΤΑΠ για το έτος 2002 ανέφερε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος διότι μέσα από αυτές τις ενέργειες βάλαμε την επαρχία σε μία άλλη και νέα τάξη πραγμάτων. Δημιουργήσαμε για την επαρχία μας μία σπουδαία βάση δεδομένων όπου η προβολή θα εμπλουτίζεται με μια σταθερή και συνεχή αναβάθμιση μέσα από την χρήση των πιο σύγχρονων τρόπων της τεχνολογίας, μέσα από μια πρωτοπόρα διαδικασία. Θέλω ως Πρόεδρος να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικά την επιτροπή marketing της ΕΤΑΠ που μέσα από την συνεργασία και μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

  • ΕΤΑΠ Αμμοχώστου
  • δράσεις
  • Σχέδιο
  • 2022
  • Χρίστος Ζαννέττου
  • Δελτίο Τύπου