Business Tech
H Microsoft σχεδιάζει μεγάλη επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη
H Microsoft σχεδιάζει μεγάλη επένδυση  στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Στην επένδυση του ποσού των 10 δισ. δολαρίων στην start up εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, η οποία έχει βάλει την υπογραφή της για τη δημιουργία του δημοφιλούς εργαλείου ChatGPT, προσανατολίζεται η Microsoft. 
Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Semafor, εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης στην εταιρεία, στο πλαίσιο γύρου χρηματοδότησης που προγραμματίζεται και αναμένεται να αποτιμήσει την OpenAI στα 29 δισ. δολάρια. 
Η Microsoft είχε επενδύσει το 2019 το ποσό του 1 δισ. δολαρίων στην OpenAI, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ και τον Σαμ Άλτμαν, ενώ ο βραχίονας υπηρεσιών cloud της Microsoft παρέχει στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης την υπολογιστική ισχύ που χρειάζεται. 
Το ChatGPT έχει συνεπάρει το Διαδίκτυο από τότε που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου, συγκεντρώνοντας τα πρώτα του εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα. 
Η μίμηση της ανθρώπινης συνομιλίας πυροδότησε εικασίες, σχετικά με τις δυνατότητές του να υποκαταστήσει τους επαγγελματίες συγγραφείς και ακόμη και να απειλήσει τη βασική επιχείρηση αναζήτησης της Google.

ΠΗΓΗ: NetFax Ελλάδος

  • Microsoft
  • τεχνητή νοημοσύνη
  • επένδυση
  • σχεδιασμός