Marketing Week
Μπαράζ 12.000 απολύσεων από την Alphabet
Επηρεάζεται το 6% της εταιρείας
Μπαράζ 12.000 απολύσεων από την Alphabet
Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, δεν γλίτωσε από τη μάστιγα της περικοπής θέσεων εργασίας στις εταιρείες τεχνολογίας και ακολούθησε την τακτική των τελευταίων εβδομάδων στις Microsoft, Meta, Amazon και Twitter, περικόπτοντας περίπου 12.000 θέσεις εργασίας.

Σε υπόμνημά του, ο CEO, Sundar Pichai, εξήγησε ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν 6% του ανθρώπινου δυναμικού της Google, αναφερόμενος στη «δραματική ανάπτυξη τη εταιρείας», τα τελευταία δύο χρόνια.
«Για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, προχωρήσαμε σε προσλήψεις οι οποίες ανταποκρίνονται σε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που αντιμετωπίζουμε σήμερα», δήλωσε. 
Η Google επιχειρεί μια επανεστίαση στο AI, με τον Pichai να χαρακτηρίζει την επένδυση της εταιρείας ως «τεράστια ευκαιρία».
«Ως μια εταιρεία σχεδόν 25 ετών, είναι αναμενόμενο ότι θα περάσουμε και δύσκολες οικονομικές περιόδους. Αυτές είναι σημαντικές για να οξύνουμε το focus μας, να επανασχεδιάσουμε  τη βάση κόστους και να διοχετεύσουμε το ταλέντο και το κεφάλαιό μας σε υψηλότερες προτεραιότητες», πρόσθεσε.
Η είδηση απολύσεων στην Google έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Microsoft για μείωση θέσεων εργασίας.
Οι απολύσεις στη Microsoft θα αγγίζουν τις περίπου 10.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 5% του ανθρώπινου δυναμικού της.

ΠΗΓΗ: DailyFax Ελλάδος, marketingweek.com

  • Alphabet
  • μητρική εταιρεία
  • Google
  • μπαράζ απολύσεων