Business Tech
Accenture: Ελάχιστες επιχειρήσεις αξιοποιούν το τρίπτυχο δεδομένα, τεχνολογία, εργαζόμενοι
Accenture: Ελάχιστες επιχειρήσεις αξιοποιούν το τρίπτυχο δεδομένα, τεχνολογία, εργαζόμενοι

Νέα μελέτη της Accenture αποκαλύπτει ότι ενώ οι διευθύνοντες σύμβουλοι θεωρούν το συνδυασμό δεδομένων, τεχνολογίας και ανθρώπων ως βασικό παράγοντα ανάπτυξης, μόνο 5% των μεγάλων, παγκόσμιων οργανισμών τον αξιοποιούν αποτελεσματικά.
Μάλιστα, οι εταιρείες που αντιλαμβάνονται αυτήν την ευκαιρία μπορούν να αποκομίσουν ένα premium 11% σε επίπεδο παραγωγικότητας.
Επιπλέον, η μελέτη «The CHRO as a growth executive» υπογραμμίζει τη δύναμη του ανθρώπινου στοιχείου.
Αυτό διότι, το premium παραγωγικότητας της τάξεως του 11% μειώνεται σε μόλις 4% όταν οι εταιρείες εφαρμόζουν λύσεις δεδομένων και τεχνολογίας που αποτυγχάνουν να θέσουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη σημαντική επίδραση που έχουν οι εργαζόμενοι σε επίπεδο ανταγωνιστικής διαφοροποίησης και ανάπτυξης.
Συνολικά, οι κορυφαίοι παράγοντες ανάπτυξης που εντοπίστηκαν από τους CEOs περιλαμβάνουν τη βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας μέσω δεδομένων, τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης (38%), την πρόσβαση σε ταλέντο και την ανάπτυξη νέου (38%), την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών μονάδων (35%), καθώς και την ενίσχυση του ψηφιακού πυρήνα της επιχείρησης (34%).

ΠΗΓΗ: NetFax Ελλάδος

  • Accenture
  • νέα μελέτη
  • επιχειρήσεις
  • τεχνολογία
  • εργαζόμενοι