Retail
Epson και Yuima Nakazato προωθούν τη βιώσιμη μόδα
Τεχνολογίες για σχέδια από ανακυκλωμένα ρούχα
Epson και Yuima Nakazato προωθούν  τη βιώσιμη μόδα
Η Epson συνεργάστηκε με τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας, Yuima Nakazato και την ομώνυμη μάρκα του, για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 στο Παρίσι, για να παρουσιάσει βιώσιμες δημιουργίες.

Εκτός από τη χρήση της ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων της Epson για την αναπαραγωγή της δημιουργικής κοσμοθεωρίας του, ο οίκος Yuima Nakazato υλοποίησε ορισμένες δημιουργίες του, με τη βοήθεια μιας νέας και πιο βιώσιμης διαδικασίας, που μπορεί δυνητικά να αλλάξει τον τρόπο παραγωγής υφασμάτων.
Η τεχνολογία ξηρών ινών της Epson, η οποία χρησιμοποιείται ήδη εμπορικά για την ανακύκλωση χαρτιού γραφείου και η οποία δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου νερό, προσαρμόστηκε για την παραγωγή εκτυπώσιμων μη υφασμένων υφασμάτων από χρησιμοποιημένα ρούχα.
Η νέα διαδικασία παραγωγής υφασμάτων παρουσιάστηκε στο Παρίσι, στα πλαίσια της τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Epson και του οίκου Yuima Nakazato και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τη δημιουργία αντικειμένων κατά τη διάρκεια της επίδειξης στο Palais de Tokyo στις 25 Ιανουαρίου.
Τόσο η Epson όσο και ο οίκος θέλουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τη σπάταλη νερού και υλικών που προκύπτει από την πλεονάζουσα παραγωγή.

ΠΗΓΗ: DailyFax Ελλάδος

  • EPSON
  • Yuima Nakazato
  • συνεργασία
  • βιώσιμη μόδα