Marketing Week
Το Oracle Cloud προετοιμάζει την Oracle Red Bull Racing για τους οπαδούς - και την πίστα - το 2023
Το Oracle Cloud προετοιμάζει την Oracle Red Bull Racing για τους οπαδούς - και την πίστα - το 2023
Ολοκληρώνοντας μία από τις πιο κυρίαρχες σεζόν στην ιστορία της Formula 1, η Oracle Red Bull Racing ξεκίνησε τη σεζόν της αποκαλύπτοντας νέα τεχνολογικά σχέδια που θα βοηθήσουν την ομάδα να συνεχίσει την κυριαρχία της στο πρωτάθλημα.

Βασισμένη στο ότι τα δεδομένα οδηγούν στην απόδοση, η Oracle Red Bull Racing θα αυξήσει τη χρήση του Oracle Cloud για να φέρει ακόμα πιο κοντά τους οπαδούς της - συμπεριλαμβανομένης μιας απίστευτης ευκαιρίας να σχεδιάσουν την εμφάνιση του νέου τους μονοθεσίου, του RB19.

Η ομάδα θα επεκτείνει επίσης περαιτέρω το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην πίστα, με δισεκατομμύρια προσομοιώσεις που βοηθούν στην περαιτέρω βελτίωση των αποφάσεων αυτών που είναι σήμερα οι καλύτερες αγωνιστικές στρατηγικές του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, το Oracle Cloud Infrastructure (OCI) θα υποστηρίξει την Red Bull Powertrains με υπολογιστικές δυνατότητες αιχμής για την προετοιμασία ενόψει της σεζόν 2026.

"Το Oracle Cloud μας βοήθησε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα το 2021 και το 2022 και ξέρουμε ότι θα δώσει στους οπαδούς μας, την ομάδα και τους οδηγούς μας ακόμα περισσότερα ευκαιρίες για να ενθουσιαστούν αυτή τη σεζόν", δήλωσε ο επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Oracle Red Bull Racing Christian Horner.

"Βασιζόμαστε στην Oracle για την δημιουργία αξίας από τα δεδομένα, που μας βοηθούν να λαμβάνουμε πιο ενημερωμένες, αποτελεσματικές και ταχύτερες αποφάσεις εντός και εκτός πίστας. Από τη στρατηγική των αγώνων μέχρι την συμμετοχή των φιλάθλων - και ως κρίσιμο μέρος της υποδομής της Red Bull Powertrains - η Oracle αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας μας ως οργανισμός".

Τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης Paddock σχεδιάζουν το δρόμο τους προς τα βιβλία της ιστορίας

Ενώ η ομάδα Oracle Red Bull Racing κατακτούσε τη μία νίκη μετά την άλλη στην πίστα το 2022, η Oracle βοηθούσε την ομάδα να κερδίσει περισσότερους οπαδούς με τη μοναδική πλατφόρμα εμπλοκής των οπαδών της, The Paddock.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Oracle Cloud Customer Experience (CX), το ψηφιακό πρόγραμμα επιβράβευσης και ανταμοιβών σημείωσε σημαντική ανάπτυξη το 2022, προσθέτοντας περισσότερα από 250.000 μέλη.

Επικοινωνώντας μαζί τους μέσω βίντεο, κουίζ και διαγωνισμών, έδωσαν στους οπαδούς αποκλειστική πρόσβαση στα παρασκήνια και τους επέτρεψαν να αλληλοεπιδράσουν με την ομάδα και να συνδεθούν με άλλους οπαδούς.

Για να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό στους οπαδούς φέτος, η ομάδα ξεκίνησε έναν διαγωνισμό για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, ο οποίος επιτρέπει στα μέλη του Paddock να σχεδιάσουν την εμφάνιση της ομάδας και για τα τρία αμερικανικά Grand Prix - Μαϊάμι, Όστιν και Λας Βέγκας.

"Η τεχνολογία της Oracle έχει δημιουργηθεί για να βοηθά τους πελάτες να κερδίζουν", δήλωσε ο Karan Batta, Αντιπρόεδρος, Product, OCI. "Η Oracle Red Bull Racing χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια τεχνολογία που βοηθά οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και σχεδόν σε κάθε κλάδο να επιλύσουν τις μεγαλύτερες και πιο σύνθετες προκλήσεις τους".

Σχεδόν 100 δισεκατομμύρια προσομοιώσεις στρατηγικής αγώνων βελτιώνουν τις αποφάσεις το 2023

Η Oracle θα συνεχίσει να οδηγεί την επιτυχία της ομάδας στην πίστα, παρέχοντας την τεχνική ραχοκοκαλιά της αγωνιστικής στρατηγικής της ομάδας - τα δισεκατομμύρια προσομοιώσεις που δημιουργούνται από υπολογιστές και επιτρέπουν στους υπεύθυνους στρατηγικής των αγώνων να λαμβάνουν αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Πέρυσι το OCI έπαιξε ζωτικό ρόλο στην θριαμβευτική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Oracle Red Bull Racing, επιτρέποντας στην ομάδα να εκτελεί συνεχώς προσομοιώσεις αγώνων σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να αντιδρούν γρήγορα στις επιδόσεις των μονοθεσίων, στις αλλαγές που συμβαίνουν στην πίστα και στις αποφάσεις των ανταγωνιστών τους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το 2022, η Oracle μείωσε τον χρόνο απόκρισης και αύξησε τον όγκο και την ταχύτητα των προσομοιώσεων αγώνων, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση κατά 25% του συνολικού αριθμού των προσομοιώσεων που εκτελέστηκαν.

Σε ένα άθλημα όπου κάθε δέκατο του δευτερολέπτου έχει σημασία και κάθε απόφαση αναλύεται προσεκτικά στο μικροσκόπιο, η πρόσβαση σε έναν ωκεανό δεδομένων προσομοίωσης, που επεξεργάζονται άμεσα και καταλήγουν σε εφαρμόσιμη στρατηγική, μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας.

Το 2023, η ομάδα εκτιμά ότι θα εκτελέσει σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια προσομοιώσεις κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού Σαββατοκύριακου και σχεδόν 100 δισεκατομμύρια προσομοιώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς χρησιμοποιεί το OCI για να εξασφαλίσει ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Προσομοίωση Powertrains με OCI
Η Oracle θα συνεργαστεί επίσης με την Red Bull Powertrains, καθώς σημειώνει κρίσιμες προόδους στην ανάπτυξη του υβριδικού κινητήρα επόμενης γενιάς που θα τροφοδοτεί τα μονοθέσια της ομάδας τη σεζόν 2026.

Η OCI θα υποστηρίξει υπολογιστικά φορτία υψηλής απόδοσης (HPC) της ομάδας, που εκτελούν πολύπλοκες προσομοιώσεις υψηλής υπολογιστικής ισχύος για τη μοντελοποίηση κρίσιμων στοιχείων του σχεδιασμού του συστήματος κίνησης.

Πέρα από την επερχόμενη σεζόν της Formula 1, η Oracle θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για το Oracle Red Bull Racing Esports.

Η OCI θα βοηθήσει την ομάδα Esports να αναλύσει δεδομένα για να λάβει πιο έξυπνες αποφάσεις για τους αγώνες και να κατανοήσει καλύτερα τις δικές της επιδόσεις. Θα παρέχει επίσης την τεχνολογία προσομοίωσης για τη βελτίωση της προετοιμασίας των οδηγών - όπως ακριβώς και η ομάδα της Formula 1.

  • Oracle Cloud
  • Oracle Red Bull Racing
  • νέα τεχνολογικά σχέδια
  • Formula 1
  • Δελτίο Τύπου