Marketing Week
Μεσογειακή Διατροφή: Από την Νεολιθική περίοδο μέχρι σήμερα
Μεσογειακή Διατροφή: Από την Νεολιθική περίοδο μέχρι σήμερα
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Foodprint: The Mediterranean diet revisited» το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Ινστιτούτο Κύπρου συνδιοργανώνουν ένα εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

«Είμαστε κάτοικοι της Μεσογείου», απαντάμε όσοι προερχόμαστε από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Κροατία και το Μαρόκο και πολλές άλλες χώρες. Μα τι πραγματικά σημαίνει αυτό για την κοινή διατροφική μας ταυτότητα στο παρόν και το παρελθόν; Η Μεσόγειος θάλασσα, δηλαδή η λεκάνη μεταξύ της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, είναι διεθνώς γνωστή για την ξεχωριστή διατροφή των κατοίκων της, τη Μεσογειακή διατροφή. 

Μικροί και μεγάλοι, καθημερινώς, προσπαθούμε να τρώμε Μεσογειακά και μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που ζούσαν στην ανατολική Μεσόγειο κατά την αρχαιότητα.

Η έκθεση φωτογραφίας και οι δραστηριότητες στο χώρο της, μας ταξιδεύει στις ρίζες και τη διαχρονικότητα της Μεσογειακής διατροφής, από την Νεολιθική περίοδο μέχρι σήμερα. Έχοντας ως ξεναγούς/ οδηγούς Αρχαιολόγους- Ερευνητές του Ινστιτούτου Κύπρου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, τρεις θα είναι οι σταθμοί που θα εξερευνήσουμε: οι αρχαίοι σπόροι, τα οστά ζώων και τα οστά ανθρώπων που είναι δυνατόν να εντοπιστούν σε μια ανασκαφή. 

Αν, λοιπόν, είστε λάτρεις της μεσογειακής διατροφής, περίεργοι για τη γαστρονομία των αρχαίων κατοίκων της ανατολικής Μεσογείου και έχετε όρεξη για ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο παρελθόν, μη χάνετε χρόνο και κλείστε τη θέση σας. Σας περιμένουμε!

Δωρεάν Συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στο patsalidouk@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου
Ώρα: 12:30 μ.μ.
 

  • Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
  • Ινστιτούτο Κύπρου
  • εργαστήρι για παιδιά
  • «Foodprint: The Mediterranean diet revisited»
  • Δελτίο Τύπου