Business Tech
Η Uber επιλέγει την υποδομή Cloud της Oracle
Η Uber επιλέγει την υποδομή Cloud της Oracle
Η Oracle και η Uber Technologies, Inc., ανακοίνωσαν την επταετή στρατηγική συνεργασία τους στο cloud με σκοπό την την επιτάχυνση της καινοτομίας, το λανσάρισμα νέων προϊόντων και την αύξηση της κερδοφορίας.

Καθώς η Uber συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εισέρχεται σε νέες αγορές, είναι όλο και πιο σημαντικό, να κατανέμει  τους πόρους της στην αξιοποίηση των στα βασικών της πλεονεκτημάτων και στις στρατηγικές της πρωτοβουλίες. Μεταφέροντας ορισμένα από τα πιο κρίσιμα φορτία ΙΤτης εταιρείας στο Oracle Cloud Infrastructure (OCI), η Uber θα είναι σε θέση να εκσυγχρονίσει την υποδομή της, επιταχύνοντας παράλληλα την πορεία της προς την κερδοφορία.
 
"Η Uber φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μετακινούνται σε διαφορετικές ηπείρους και πόλεις", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi. "Για να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση στους πελάτες και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους, χρειαζόμαστε έναν πάροχο cloud που θα μας βοηθήσει να μεγιστοποιήσουμε την καινοτομία, μειώνοντας παράλληλα το συνολικό κόστος των υποδομών μας. Η Oracle παρέχει έναν ιδανικό συνδυασμό τιμής, επιδόσεων, ευελιξίας και ασφάλειας που θα μας βοηθήσει να παρέχουμε απίστευτες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, να δημιουργούμε νέα προϊόντα και να αυξάνουμε την κερδοφορία μας".

 Αυτή η νέα στρατηγική συνεργασία με την Uber μαζί με τις πρόσφατες εκθέσεις αναλυτών αποτελούν ισχυρή επιβεβαίωση της προϊοντικής στρατηγικής και οράματος του OCI. Οι πελάτες επιθυμούν τόσο ευελιξία όσο και την καλύτερη υποδομή από άποψη τιμής-απόδοσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Uber μπορεί τώρα να επωφεληθεί από αυτές τις δυνατότητες που παρέχει μόνο το OCI.

"Η Uber επεκτείνεται σε μια πλατφόρμα "πήγαινε οπουδήποτε, πάρε οτιδήποτε" και η εταιρεία χρειαζόταν έναν συνεργάτη cloud που μοιράζεται την αδιάκοπη εστίαση στην καινοτομία", δήλωσε η Safra Catz, CEO της Oracle. "Αυτή η ανταγωνιστική νίκη ορόσημο για το OCI αποτελεί περαιτέρω επιβεβαίωση της δυναμικής και της επιτάχυνσης που βιώνουμε στην αγορά. Οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και οι νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τη διαφοροποίηση του Oracle Cloud Infrastructure και βιώνουν τις επιδόσεις, την ασφάλεια και τα οικονομικά οφέλη έναντι άλλων hyperscalers".

Μαζί με τη συμφωνία OCI, η στρατηγική εταιρική σχέση περιλαμβάνει και άλλους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Oracle θα γίνει παγκόσμιος πελάτης της Uber for Business, επιλέγοντας την Uber ως προτιμώμενο μέσο μεταφοράς για τους υπαλλήλους της για να ταξιδεύουν και να τρώνε σε όλο τον κόσμο. Η Uber και η Oracle θα συνεχίσουν επίσης να καινοτομούν από κοινού σε πρόσθετες λύσεις retaill και delivery που θα προκύψουν από τη συνεργασία στο cloud, συμπεριλαμβανομένου customer experience  σε last-mile logistics.
 

  • Uber Technologies, Inc.
  • Oracle
  • στρατηγική συνεργασία
  • cloud
  • Δελτίο Τύπου