Economy
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ο μεγάλος νικητής του CFA Research Challenge 2023
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ο μεγάλος νικητής του CFA Research Challenge 2023
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο μεγάλος τελικός του CFA Research Challenge 2023, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του EIMF, κερδίζοντας για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις.

Στον διαγωνισμό CFA Research Challenge 2023, ο οποίος έχει καταστεί πλέον θεσμός στην Κύπρο, συμμετείχαν φοιτητές του  CIIM - Cyprus International Institute of Management, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επενδυτική τους πρόταση ενώπιον κριτικής επιτροπής, που την αποτελούσαν έμπειροι επαγγελματίες από το χώρο των επενδύσεων και μέλη του CFA Society Cyprus (Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου). 
Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία   συγκέντρωσε συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία στη γραπτή εργασία και παρουσίαση. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον αντίστοιχο περιφερειακό διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge Νότιας Ευρώπης, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό μεταξύ των χωρών της ευρύτερης περιοχής EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική). Στη συνέχεια, η νικήτρια ομάδα της ευρύτερης περιοχής EMEA θα λάβει μέρος στον  μεγάλο τελικό του διεθνούς διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον.
Παράλληλα η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε ακόμα ένα διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, και στον οποίο έχουν επίσης προσκληθεί οι νικήτριες ομάδες  των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ομάν, Κατάρ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Λιβάνου, Ιορδανίας, Αιγύπτου, Ελλάδας και Τουρκίας.


Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Research Challenge and University Relations του CFA Society Cyprus, Κωνσταντίνος Κουρούγιαννης, ο διαγωνισμός αυτός έχει διεθνή εμβέλεια και κύρος με τη συμμετοχή πάνω από 1000 πανεπιστημίων ανά το παγκόσμιο. Στην Κύπρο ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον CFA Society Cyprus  και παρέχει στους Κύπριους φοιτητές τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να μάθουν βέλτιστες πρακτικές για την ανάλυση και αποτίμηση μετοχών, με την καθοδήγηση επαγγελματιών του κλάδου, συνδυάζοντας τη γνώση με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς. 
Πρόκειται, είπε ο κ. Κουρούγιαννης, για μια προσφορά του CFA Society Cyprus προς την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Κύπρο και συμβάλλει στην επαγγελματική κατάρτιση των φοιτητών. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε κάποιους από τους σημαντικότερους εργοδότες στη χώρα μας, οι οποίοι παρέχουν ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης (internships) στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

  • CFA Research Challenge 2023
  • νικητής
  • Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Δελτίο Τύπου