Marketing Week
Partners: Η Game Changing Προεκλογική Εκστρατεία
H μεγάλη πρόκληση
Partners: Η Game Changing Προεκλογική Εκστρατεία
Οι Partners για πρώτη φορά θα ασχολούνταν με πολιτική επικοινωνία. Ο υποψήφιός μας, μια πρόταση πέρα από τα συνηθισμένα. Η δέσμευση για μια έντονη εκστρατεία πολλών μηνών.

Στον αντίποδα ένας άνθρωπος πολιτικός που αξίζει την προσπάθεια, η επιθυμία για μια νέα δυνατή ηγεσία για τον τόπο μας, η φιλοδοξία μιας εκστρατείας επικοινωνίας που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. 
Τον Μάϊο του 2022 γίναμε μέρος της πολυσύνθετης ομάδας επικοινωνίας του υποψήφιου. Δεν μπορούμε να οικειοποιηθούμε μόνοι μας την επιτυχία. Αυτό είναι το έργο πολλών ανθρώπων. Πρώτα από όλα του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, των στελεχών του πολιτικού του γραφείου, των στενών συνεργατών του, των εθελοντών και πολλών άλλων. Συνεργαστήκαμε με την ομάδα προγράμματος, με το γραφείο τύπου, με την εταιρεία ερευνών, με τις εταιρείες που έτρεξαν τα social media και το περιεχόμενο, με φωτογράφους, με συμβούλους… Το δικό μας λιθαράκι εστιάζεται σε μια integrated εκστρατεία επικοινωνίας.
Όταν εργάζεσαι με το Νίκο Χριστοδουλίδη ο πήχης είναι υπερβολικά ψηλά, ταυτόχρονα ο ίδιος σε εμπνέει και σε βάζει στη διαδικασία να ξεπεράσεις τον εαυτό σου δίνοντας πρώτος το παράδειγμα.
Όλοι οι Partners on board: strategists, client service, media planners, creatives, digital experts, content creators, pr and experience managers. Δύο ομάδες, αυτή που θα ήταν αποκλειστικά εστιασμένη στην συγκεκριμένη προσπάθεια και μια δεύτερη που θα έμενε συγκεντρωμένη στους υφιστάμενους πελάτες/Partners μας, σεβόμενοι τη σημαντικότητά τους και τη διαχρονική συνεργασία μας.
Και το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του. Καταφέραμε ακόμα μια φορά να αλλάξουμε το παιχνίδι και να συμβάλουμε καθοριστικά σε μια επιτυχημένη προσπάθεια.
 

Η στρατηγική και η δύναμη της ‘Δύναμης’
Ξεκινήσαμε όπως πάντα από το ίδιο το ‘προϊόν’, τον υποψήφιό μας, προχωρήσαμε να μελετήσουμε τον ανταγωνισμό του, το περιβάλλον, τον Κύπριο ψηφοφόρο, το λαϊκό αίσθημα. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα πιο πάνω σχεδιάσαμε τη στρατηγική και ένα πολυεπίπεδο πλάνο επικοινωνίας με 4 διαφορετικά streamlines. Αυτό μεταφράστηκε σε ένα δυναμικό δημιουργικό concept και στη συνέχεια σε ένα brand identity και σε μια σειρά ενεργειών όπως brand assets, διαφημιστικές εκστρατείες, ενέργειες δημοσιότητας, δημοσίων σχέσεων, θεματικών εκδηλώσεων κ.ά. 

Η στρατηγική μας πάτησε σε ένα ξεκάθαρο positioning, αυτό του Σύγχρονου Αποφασιστικού Ηγέτη.

Και αυτό είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Μια ξεχωριστή πολιτική φυσιογνωμία που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καιρών, που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Στην εκστρατεία δεν ήταν μόνο ο υποψήφιος ο πρωταγωνιστής αλλά και η ενδυνάμωση του κοινού. Οι ανάγκες και τα θέλω της κοινής γνώμης, όλα αυτά που μοιραζόταν ο Κύπριος ψηφοφόρος στη μεγάλη περιοδεία του. Ήταν εμφανές από όλες τις έρευνες αλλά και απ’ όλες τις επαφές μας ότι ο υποψήφιός μας ήταν αγαπητός σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και τον πίστευε βαθιά. Το ζητούμενό μας ήταν να μεγιστοποιήσουμε αυτή την πίστη και να καταφέρουμε να την κρατήσουμε μέχρι την κάλπη.

Μεταφράσαμε τη στρατηγική και τους επικοινωνιακούς στόχους μέσα σε μία λέξη ‘Δύναμη’ και την απλώσαμε σε μια σειρά μηνυμάτων Δύναμη για σένα, Δύναμη μαζί, Δύναμη που μεγαλώνει, Δύναμη που μας ενώνει και καταληκτικά σε Δύναμη Νίκης.
 

Επικοινωνία ουσίας vs εικόνας
Η dedicated ομάδα των Partners μέσα από αμέτρητα meetings, ιδεοθύελλες και εσωτερικά debates έχτισαν φρέσκες, δημιουργικές αλλά και συμβατές με τον υποψήφιό μας ιδέες, που θα έκαναν την εκστρατεία του Ανεξάρτητου Υποψηφίου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη να διαφέρει από τις υπόλοιπες. Ο ίδιος ήταν σαφής και ξεκάθαρος: Όχι σπατάλες και υπερβολές. Επικοινωνία ουσίας και όχι πλασματικής εικόνας. 

Εστιάσαμε επίσης στην ατζέντα της προεδρίας. Όσα είχαν να κάνουν σχέση με το πρόγραμμα διακυβέρνησης, τις προτάσεις και τις πολιτικές. Επιδίωξή μας να γνωρίσει πραγματικά ο ψηφοφόρος τον ΝΧ, ως πολιτικό αλλά και ως άνθρωπο, γι’ αυτό και αναδείξαμε στοιχεία του χαρακτήρα και της καριέρας του που τον καθιστούν αντάξιο αυτής της θέσης, με τελικό στόχο να μετατρέψουμε την πρόθεση ψήφου σε ‘σκληρή’ ψήφο.    

Visual identity, φωτογραφίσεις του υποψηφίου, ‘ντύσιμο’ του πολιτικού γραφείου αλλά και των επιτελείων ήταν η πρώτη μας επικοινωνία με το κοινό. ‘Ντύσαμε’ το λεωφορείο για την παγκύπρια περιοδεία, ντύσαμε και την ίδια την ομάδα με branded t-shirts, φούτερ, lanyards και wristbands που έγιναν talk of the town αφού ο κόσμος τα ζητούσε ασταμάτητα. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή! 

Branding και στήσιμο θεματικών εκδηλώσεων για παρουσιάσεις των θέσεων σε στοχευμένα κοινά με empowering intro videos και interactive activations που έδιναν για άλλη μια φορά τον λόγο στο κοινό, ενημερωτικά φυλλάδια, μπροσούρες, αυτοκόλλητα, προσκλήσεις, πινακίδες στις πόλεις και τους αυτοκινητοδρόμους σε όλη την Κύπρο, ραδιοφωνικές και online διαφημίσεις. Παράλληλα έγιναν endorsement videos, τηλεοπτικές και digital παραγωγές όπου ο υποψήφιός μας μοιραζόταν με τον /την ψηφοφόρο τις θέσεις και τις προτάσεις του, με τον κόσμο χριστουγεννιάτικες ευχές, αλλά και με τους απόδημους την έγνοια του για τον τόπο.

Η διαδρομή, ένα rollercoaster αλλά άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί μέσα από μια όμορφη και περιπετειώδη συνεργασία με την υπέροχη ομάδα του Νίκου Χριστοδουλίδη κάναμε ένα όραμα πραγματικότητα και αλλάξαμε ξανά το παιχνίδι.

Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.
 

  • Partners
  • Game Changing
  • Προεκλογική Εκστρατεία
  • Νίκος Χριστοδουλίδης
  • ΠτΔ
  • Δελτίο Τύπου