Business Tech
Πραγματοποιείται ο 2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Robotic Day & FIRST Tech Challenge Cyprus 2023
Πραγματοποιείται ο 2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Robotic Day & FIRST Tech Challenge Cyprus 2023

Το εγγεγραμμένο μη-κερδοσκοπικό Ίδρυμα Achievement Foundation for Talented and Gifted Youth συνδιοργανώνει με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ), ένα ρομποτικό Σαββατοκύριακο στις 11 και 12 Μαρτίου 2023, με τη διεξαγωγή του Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotic Day Cyprus & FIRST Tech Challenge Cyprus 2023. 

Η φετινή διοργάνωση αποτελείται από δυο μέρη, ως εξής: Το Σάββατο 11/3 στο Robotic Day Cyprus 2023 θα γίνουν οι ρομποτικές προκλήσεις (robotic challenges) που αφορούν στις ρομποτικές πλατφόρμες της LEGO & ARDUINO. Την Κυριακή 12/3 στο FIRST Tech Challenge Cyprus 2023 θα γίνουν αυτές που αφορούν την προηγμένη ρομποτική πλατφόρμα REV. 

Οι νικήτριες ομάδες από το Robotic Day Cyprus 2023 προκρίνονται για να συμμετάσχουν στον αντίστοιχο διαγωνισμό Robotic Day στην Πράγα, Τσεχία, που διεξάγεται τον Ιούνιο 2023. Η νικήτρια ομάδα από το FIRST Tech Challenge Cyprus 2023 προκρίνεται για να συμμετάσχει στον αντίστοιχο διαγωνισμό FIRST Tech Challenge στο Χιούστον, Αμερική, που διεξάγεται τον Απρίλιο 2023.

Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Robotic Day Cyprus 2023 απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών.  Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός FIRST Tech Challenge Cyprus 2023 απευθύνεται μόνο σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών.

Το ρομποτικό Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023, που πραγματοποιείται στο κλειστό Στάδιο Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία, τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης, η διοργάνωση θα έχει την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας, του Οργανισμού Νεολαίας και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου. 

Tη διοργάνωση στηρίζουν η εταιρεία Wargaming ως platinum χορηγός, η Ελληνική Τράπεζα, το διαφημιστικό γραφείο DeLeMa McCANN, το The Institute of Engineering & Technology, οι εταιρείες Ernest Young Cyprus, Alphamega, Handy’s Security Systems, Cablenet και το INBUSINESS ως ο χορηγός επικοινωνίας.

  • Robotic Day & FIRST Tech Challenge Cyprus 2023
  • 2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός
  • Achievement Foundation for Talented and Gifted Youth
  • ΣΙΦΚ
  • Δελτίο Τύπου