Build
Ακόμα ακριβότερα τα κατασκευαστικά υλικά
ΣΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΟ 26,23% ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Ακόμα ακριβότερα τα κατασκευαστικά υλικά
Ο δείκτης τιμών των κατασκευαστικών υλικών, για τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ανήλθε στις 136,10 μονάδες, σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση 0,06% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, ο δείκτης κατασκευαστικών υλικών κατέγραψε αύξηση 10,73%.

Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων καταγράφηκαν αυξήσεις στα ορυκτά (26,23%), στα προϊόντα ορυκτών (15,69%), στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (9,87%), στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (7,85%) και στα μεταλλικά προϊόντα (3,97%).

Ο μηνιαίος δείκτης τιμών κατασκευαστικών υλικών δείχνει την εξέλιξη του κόστους των υλικών που υφίσταται ο εργολάβος. Για τον καταρτισμό του δείκτη, η Στατιστική Υπηρεσία πραγματοποιεί λήψη τιμών (χωρίς το ΦΠΑ) από δείγμα προμηθευτών και δείγμα υλικών με ημερομηνία αναφοράς τη 15η κάθε μήνα.

Οι δείκτες δείχνουν τη μεταβολή στην τιμή ενός υλικού σε σχέση με τον μέσο όρο της τιμής που είχε κατά το 2015. Κατά το προαναφερθέν έτος βάσης, ο μέσος όρος των δεικτών τιμών των δώδεκα μηνών ήταν 100.

  • κατασκευές
  • κατασκευαστικά υλικά
  • τιμές
  • αυξήσεις