Retail
Έρχεται το ολοκαίνουργιο Toyota Prius Plug-in Hybrid
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΑ PRIUS ME ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Έρχεται το ολοκαίνουργιο Toyota Prius Plug-in Hybrid
Το εντυπωσιακό Toyotaγράφει το επόμενο κεφάλαιο σε μια πρωτοποριακή ιστορία μηχανικής καινοτομίας και δυναμικής σχεδίασης, διατηρώντας μια παράδοση υπέρβασης των συμβάσεων και των τετριμμένων.

Ήδη από το πρώτο λανσάρισμά του το 1997, το Prius έχει επηρεάσει διαχρονικά την Toyota και τον κόσμο ολόκληρο, καθιερώνοντας το συγκεκριμένο μοντέλο ως επαναστατικό για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς προσέδωσε έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και εν πολλοίς καθόρισε τις μελλοντικές τάσεις. Η νέα γενιά, η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά ως Plug-in Hybrid στην Ευρώπη, κάνει το επόμενο βήμα σε αυτό το ταξίδι.

Ως οδοδείκτης νέων τεχνολογιών, το Prius ενέπνευσε το μέλλον άλλων μοντέλων και η τελευταία γενιά του συνεχίζει αυτό το πρωτοποριακό πνεύμα. Η νέα γενιά του Plug-in Hybrid συστήματος της Toyota, αποτελεί την αιχμή  της εξέλιξης με ενισχυμένη απόδοση μέσω μιας ενισχυμένης μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας και εξαιρετικά χαμηλές συνδυασμένες εκπομπές CO2  WLTP, 11 g/km τις χαμηλότερες που έχουν ποτέ καταγραφεί για ένα Prius.

Τα πιο πάνω χαρακτηριστικά καθιστούν το Prius ένα αυτοκίνητο με διπλό DNA: μια αυτονομία EV αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει την πλήρως ηλεκτροκίνητη καθημερινή οδήγηση στις περισσότερες διαδρομές, σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ευκολία ενός εξαιρετικά αποδοτικού υβριδικού για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Κάθε ταξίδι, είτε πρόκειται για μια σύντομη αστική διαδρομή είτε για ένα μεγαλύτερο οδικό ταξίδι, είναι βέβαιο ότι θα διεγείρει τις αισθήσεις χάρη στην πιο ισχυρή γεννήτρια κινητήρα και τον δίλιτρο κινητήρα με συνδυασμένη ισχύ 223 DIN hp (164kW) που προσφέρει δυναμική και ευέλικτη επιτάχυνση.

Η γνωστή χαρακτηριστική σχεδίαση του Prius έχει εξελιχθεί σε ένα νέο, πιο δυναμικό επίπεδο με μια σιλουέτα που πλησιάζει αυτή του κουπέ, τραβώντας αμέσως το βλέμμα και τις αισθήσεις. Το μοντέλο έχει αναπτυχθεί πάνω στη δεύτερης γενιάς πλατφόρμα GA-C της Toyota New Global Architecture (TNGA), η οποία μειώνει το βάρος και αυξάνει την ακαμψία για μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία που χαρακτηρίζεται από τη γαλήνη και την αρμονία.

Υψηλή οδηγική απόδοση

Ένα νέο υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς επιτυγχάνει μια ολόπλευρη εξέλιξη της οδηγικής εμπειρίας στο plug-in Prius, παρέχοντας περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη απόδοση. Ο κινητήρας TNGA 2.0l αποδίδει 152 DIN hp (112kW*) και συνδυάζεται με έναν νέο εμπρόσθιο ηλεκτρικό μοτέρ  163 DIN hp (120kW*) για συνολική απόδοση του συστήματος 223 DIN hp (164kW*). Σε σύγκριση με τους 122 DIN hp (90kW) της τρέχουσας γενιάς στη διαμόρφωση Plug-in Hybrid, η αυξημένη ισχύς εξασφαλίζει ισχυρή και άμεση επιτάχυνση.

Με στόχο να επιτρέπει την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της καθημερινής οδήγησης σε λειτουργία EV, η αυτονομία EV είναι 69 χιλιόμετρα* χάρη σε μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh. Οι κυψέλες υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας επιτρέπουν τη βελτιστοποιημένη εκδοχή της μπαταρίας, η οποία είναι πλέον αρκετά συμπαγής ώστε να τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα του συνοδηγού, μειώνοντας το κέντρο βάρους.

Εμβληματικός εξωτερικός σχεδιασμός

Το εμβληματικό σφηνοειδές σχήμα βασίζεται στο πρωτότυπο Prius από τη δεύτερη γενιά, το οποίο έχει εξελιχθεί, περιβαλλόμενο από κομψές μοντέρνες γραμμές. Στο κομψό σχεδιαστικό αποτέλεσμα συμβάλουν η μείωση του συνολικού ύψους κατά 50 mm, η μετακίνηση της κορυφής της οροφής προς τα πίσω και η εφαρμογή ελαστικών μεγαλύτερης διαμέτρου, έως και 19 ιντσών.

Η λιτή και ευκρινής συνολική σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από τη φυσική ροή του αέρα. Το χαρακτηριστικό σχήμα ενισχύεται από το κατά 50 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Ταυτόχρονα, το συνολικό μήκος έχει μειωθεί κατά 46 mm, στα 4.599 mm. Με πλάτος 22 mm σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Prius έχει δυναμική στάση και, στο μπροστινό μέρος, ένα σφηνοειδές μοτίβο ενσωματώνει κομψά τα φώτα που τονίζουν το χαρακτηριστικό σχήμα. Η πίσω όψη χαρακτηρίζεται από ένα τρισδιάστατο γραμμικό στοιχείο φωτισμού που τονίζει την προοδευτική σχεδίαση και εστιάζει την προσοχή στο τολμηρό λογότυπο Prius.

Καθηλωτικός εσωτερικός σχεδιασμός

Μια ευρύχωρη καμπίνα συνδυάζει την οδηγική διασκέδαση και τον ενθουσιασμό, αξιοποιώντας το νέο πλαίσιο "Island Architecture" για ένα καθαρό και ευρύχωρο εσωτερικό, κατανεμημένο σε τρεις ζώνες: περιβάλλον, μονάδα οδηγού και αιωρούμενος πίνακας οργάνων.

Τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες, το περιβάλλον είναι ευρύχωρο και δημιουργημένο από κομψά, υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία τονίζονται από αρμονικές πινελιές που αναδεικνύουν μια δυναμική αίσθηση. Μια οθόνη LCD TFT επτά ιντσών, βρίσκεται τοποθετημένη στο οπτικό πεδίο του οδηγού, ενισχύοντας την ασφάλεια και διατηρώντας τα μάτια του στον δρόμο.

Ο σύγχρονος πίνακας οργάνων δίνει προτεραιότητα στην άνεση της καμπίνας, στην καθαρή διάταξη, στην απρόσκοπτή οδήγηση, στη χρηστικότητα και στην εμφάνιση. Συνδυάζει μια διακριτική, χαμηλότερη κεντρική οθόνη και λεπτά χειριστήρια κλιματισμού, ενώ ο φωτισμός του πίνακα οργάνων συνδέεται με τις ειδοποιήσεις του Toyota Safety Sense και μεταφέρει τις ειδοποιήσεις, μέσω αυξομειώσεων στην ένταση του φωτός.

Κορυφαία αίσθηση ασφάλειας με το T-Mate

Το νέο Prius ξεπερνά τις προσδοκίες όσον αφορά στις επιδόσεις, στην αποδοτικότητα και στην αισθητική, ενώ παράλληλα θέτει την ασφάλεια σε προτεραιότητα. Παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών ανίχνευσης κινδύνων και ενεργητικής ασφάλειας χάρη στο Toyota T-Mate, που ενσωματώνει την τελευταία γενιά του Toyota Safety Sense (TSS) και το οποίο μπορεί πλέον να ενημερώνεται εύκολα over-the-air.

Ένας βελτιωμένος αισθητήρας μπροστινής κάμερας έχει διπλάσια απόσταση ανίχνευσης προς τα εμπρός και ευρύτερη πλευρική και κάθετη θέαση, επιτρέποντάς νωρίτερα την ανίχνευση κοντινών αντικειμένων και την αναγνώριση  ενός ευρύτερου φάσματος πιθανών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων μοτοσικλετών και αντικειμένων στην άκρη του δρόμου. Ακόμα προστίθενται αισθητήρες ραντάρ στο μπροστινό πλευρό για την υποστήριξη των λειτουργιών Pre-Collision System, Lane Trace Assist και Front Cross Traffic Alert.

Αυτό το ενισχυμένο εύρος ανίχνευσης ενισχύει το Σύστημα Pre-Collision System, ώστε οι ειδοποιήσεις , εκτός από την αναβαθμισμένη λειτουργία αποφυγής οχημάτων και πεζών, να περιλαμβάνουν πλέον μοτοσικλέτες και επερχόμενα οχήματα. Η νέα υποστήριξη αποφυγής σύγκρουσης σε διασταύρωση λειτουργεί παράλληλα για να αντιδρά στην αντίθετη κίνηση και στα οχήματα που διέρχονται από διασταύρωση, καθώς και για να ανιχνεύει τους πεζούς που διασχίζουν τη διασταύρωση όταν το όχημα στρίβει.

Οι οδηγοί ειδοποιούνται για πιθανούς κινδύνους και υποστηρίζονται για την αποφυγή τους από τη νέα Υποβοήθηση Προληπτικής Οδήγησης, η οποία περιλαμβάνει υποστήριξη διεύθυνσης και πέδησης από την Υποβοήθηση Πρόβλεψης Εμπόδιου, εάν εντοπιστεί ένα επερχόμενο αντικείμενο στο βάθος. Η Υποβοήθηση επιβράδυνσης επιβραδύνει έξυπνα το όχημα όταν αφήνεται το γκάζι, διαφοροποιώντας την επιβράδυνση ανάλογα με τις στροφές ή την κίνηση που πλησιάζει. Το Steering Assist ανιχνεύει την επερχόμενη κατεύθυνση του δρόμου και προσαρμόζει την ισχύ του υδραυλικού τιμονιού για να βοηθήσει στην ομαλότερη οδήγηση στις στροφές.