Economy
Προσπάθειες διάσωσης της First Republic Bank
Ενδεχόμενο παροχής κρατικής στήριξης - Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν
Προσπάθειες διάσωσης της First Republic Bank
Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών της Γουόλ Στριτ και στελέχη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, που συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξει επέμβαση στη First Republic Bank, εξερευνούν πιθανότητες να προσφερθεί κρατική στήριξη για να ενθαρρυνθεί το κλείσιμο συμφωνίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση, μεταξύ άλλων επιλογών που εξετάζονται, είναι η πιθανότητα το κράτος να απαλλάξει τη First Republic Bank από πόρους που βαραίνουν στο ενεργητικό της, κατά το δημοσίευμα.

Άλλες ιδέες υπό συζήτηση είναι η χορήγηση εγγυήσεων, η χαλαρότερη εφαρμογή κανόνων για την κεφαλαιοποίηση, και η χαλαρότερη εφαρμογή των ορίων για τους μετόχους, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η τράπεζα.

Η First Republic Bank, οι μετοχές της οποίας κατέγραφαν πτώση σχεδόν 18% σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Bουτιά 37% στη μετοχή της First Republic Bank

Στο μεταξύ, η αμερικανική First Republic Bank επεκτείνει στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές τις απώλειες-ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι μετοχές της υποχωρούν μετά την εκ νέου μείωση της πιστοληπτικής ικανότητάς της από την S&P Global, ενώ την πώληση-εξπρές της Credit Suisse στην UBS απέτυχε να κατευνάσει τους φόβους για την υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι μετοχές της First Republic υποχωρούσαν έως και 37% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ, μετά την υποχώρηση-ρεκόρ κατά 72% της προηγούμενης εβδομάδας.

Το παράδειγμά της ακολούθεί και η Western Alliance με απώλειες 6,3%, ενώ οι μετοχές των μεγαλύτερων εισηγμένων στη Wall Street τραπεζών, δέχονται επίσης πιέσεις, με τις JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America και Citigroup να βλέπουν τις μετοχές τους να υποχωρούν πάνω από το 1%.

  • First Republic Bank