Economy
Σταθερό το ΚΕΒΕ για κατάργηση της ΑΤΑ
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΟΧΙ 80% ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Σταθερό το ΚΕΒΕ για κατάργηση της ΑΤΑ
Αμετακίνητο από την αρχική του θέση για κατάργηση της ΑΤΑ παραμένει το ΚΕΒΕ και θα την καταθέσει εκ νέου στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων που προγραμματίστηκε για την Παρασκευή (24/3, 10:00), από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Αιμίλιος Μιχαήλ, διευθυντής εργασιακών σχέσεων του Επιμελητηρίου, ξεκαθάρισε επίσης πως η εργοδοτική πλευρά δεν έχει αποδεχθεί αύξηση του ποσοστού καταβολής, από το υφιστάμενο 50% της μεταβατικής συμφωνίας με το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή οδηγία για επέκταση των συλλογικών συμβάσεων στα κράτη μέλη όπου το ποσοστό κάλυψης είναι μικρότερο του 80% (ανάμεσά τους η Κύπρος), με τον υπουργό Εργασίας να την αντιμετωπίζει θετικά, ο Αιμίλιος Μιχαήλ ανέφερε στην BoussiasNews:

«Πρέπει να διευκρινίσουμε πως δεν πρόκειται για υποχρεωτική ευρωπαϊκή οδηγία αλλά για σύσταση, η οποία αφορά τους μισθούς των εργαζομένων. Όχι κάτι περισσότερο. Η Δανία μάλιστα δεν την αποδέχεται και ζητά μέσω της νομικής οδού την ακύρωσής».

Όσον αφορά τη στρατηγική για τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες, σε σχέση με το αίτημα των συντεχνιών για ανάκληση ή έστω βελτιώσεις, το στέλεχος του ΚΕΒΕ σχολίασε: «Η συγκεκριμένη στρατηγική κατατέθηκε από το Υπουργείο εργασίας, εγκρίθηκε από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο και τέθηκε αμέσως σε ισχύ. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία, ούτε η βάση της, μέσω συζητήσεων».
 

  • ΑΤΑ
  • ΚΕΒΕ
  • εργατικό δυναμικό
  • συλλογικές συμβάσεις
  • Συντεχνίες