Retail
Τιμές καυσίμων: Γιατί αυξήθηκαν και πότε θα δούμε μείωση
Θετική παράμετρος η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου
Τιμές καυσίμων: Γιατί αυξήθηκαν και πότε θα δούμε μείωση
Μικρές αυξήσεις βλέπουμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στις τιμές των καυσίμων με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών κ. Μάριο Δρουσιώτη να εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές του Απριλίου, θα επέλθει μικρή μείωση στις 4-5 μονάδες.

"Αν δεν είναι τέλος αυτής της εβδομάδας, θα είναι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας" αναφέρει χαρακτηριστικά στο Boussiasnews.cy ο κος Δρουσιώτης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος πίσω από την τελευταία αύξηση στις τιμές των καυσίμων είναι εξαιτίας των παραγγελιών που είχαν κάνει οι πρατηριούχοι πριν λίγες εβδομάδες - οι οποίες κόστιζαν περισσότερο - και τα αποθέματα αυτά χρησιμοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο.

Εξάλλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο αρμόδιος λειτουργός της Υπηρεσίας, Ανδρέας Χρίστου χαρακτήρισε στα θετικά την άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου και εξηγεί τον λόγο: "Κατά την περίοδο που καταγράφηκε πολύ μεγάλη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, το περασμένο καλοκαίρι, είχε σημειωθεί η μεγαλύτερη υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, κάτι που επηρέασε αρνητικά την αγοραστική του αξία στην αγορά των καυσίμων...Τους τελευταίους μήνες ακολουθεί ανοδική πορεία το ευρώ, επομένως αποκαθίσταται η αγοραστική του ισχύς..."

Ο κ. Χρίστου υπενθύμισε ότι σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές προτρέπονται να αξιοποιούν το παρατηρητήριο τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών, όπου παρουσιάζονται τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές, καθώς και οι τιμές σε πραγματικό χρόνο.

  • καύσιμα
  • ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ