Economy
Τουλάχιστον 40% από τρίτες χώρες στα ξενοδοχεία
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Τουλάχιστον 40% από τρίτες χώρες στα ξενοδοχεία
Ένα βήμα πριν από την υλοποίησή του βρίσκεται το πλάνο μεγάλου αριθμού ξενοδοχειακών μονάδων παγκύπρια, να καλύψουν σημαντικό μέρος των αναγκών τους σε προσωπικό, μέσω αφίξεων από τρίτες χώρες.

Μετά από τη διαφοροποιημένη στρατηγική που ενέκρινε το απελθών υπουργικό συμβούλιο τέλη Φεβρουαρίου και με το σκεπτικό πως ανήκουν σε έναν ευαίσθητο για την οικονομία του τόπου κλάδο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις άνοιξαν την πόρτα τους σε εργαζόμενους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων εκτιμούν πως στην επικείμενη τουριστική σεζόν, τουλάχιστον το 40% του προσωπικού στον τομέα τους θα προέρχεται από τρίτες χώρες. Ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Απρίλιο.

Θυμίζουμε πως η νέα αυτή στρατηγική βρήκε σφόδρα αντίθετες τις συντεχνίες, οι οποίες μεταξύ άλλων φωνάζουν για οργανωμένη προσπάθεια διάβρωσης των συλλογικών συμβάσεων. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννος Παναγιώτου, ανέφερε πως δεν θα τεθεί θέμα ανάκλησης, παρά μόνο συζήτησης εάν υπάρχουν κάποια περιθώρια βελτίωσης.
 

  • ξενοδοχεία
  • ξενοδοχειακή βιομηχανία
  • πρόσληψη προσωπικού
  • τρίτες χώρες
  • Υπουργείο Εργασίας