Marketing Week
Η Α.Ε. Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
«Διαβούλευση μεταξύ νέων και Φορέων Χάραξης Πολιτικής»
Η Α.Ε. Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
Με μεγάλη χαρά, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, υποδέχτηκε την Α.Ε., Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου στις εγκαταστάσεις του, την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023.

Το Ερευνητικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR (Centre for Entrepreneurial Development, Alliance and Research) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 154  – «Δραστηριότητες Συμμετοχής των Νέων στον τομέα της Νεολαίας» και ειδικότερα στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «Διαβούλευση μεταξύ νέων και Φορέων Χάραξης Πολιτικής», τον 1ο από μια Σειρά 14 Ανοικτών Διαλόγων με τη Νεολαία, για θέματα Πολιτικής και Ενασχόλησής τους με τα Κοινά του τόπου.

Της εναρκτήριας δράσης ανοιχτού διαλόγου ηγήθηκε η Α.Ε., η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου. Η κα Δημητρίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους νέους την προσωπική της εμπειρία από την ενασχόλησή της με τα κοινά, καθώς και για τους λόγους που την ώθησαν σε αυτή της την επιλογή. Οι νέοι, υπό την καθοδήγηση της κας Δημητρίου και των μελών του Ερευνητικού Κέντρου CEDAR, συζήτησαν επίσης τις ανησυχίες τους αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η ενασχόλησή τους με τα κοινά, την πολιτική και δημοκρατική ζωή στην Κύπρο, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εμπλακούν σε αυτά. 

Οι νέοι, προερχόμενοι από περιοχές των Επαρχιών Λάρνακας, Αμμοχώστου αλλά και Λευκωσίας, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση της κας Προέδρου να αδράξουν την ευκαιρία και να ασχοληθούν με θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τη γενιά τους τόσο σε κοινοτικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, μέσω των δράσεων που οργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και μέσω συμμετοχής τους στα πολιτικά κόμματα που καλύτερα τους αντιπροσωπεύουν.

  • UCLan Cyprus
  • Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
  • Αννίτα Δημητρίου