Hospitality & Tourism
Δέκα χρονιά «Αποστολή Νερό» με την υπογραφή της Coca-Cola στην Κύπρο
Δέκα χρονιά «Αποστολή Νερό» με την υπογραφή της Coca-Cola στην Κύπρο
Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, με στόχο να μας υπενθυμίζει την επείγουσα ανάγκη προστασίας και διατήρησης των υδατικών πόρων, για την υγεία και την ευημερία, τόσο των ανθρώπων όσο και του πλανήτη.

Η Coca-Cola στην Κύπρο, έχει ακόμη ένα λόγο να γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, καθώς συμπίπτει με τα δέκα χρόνια του Κοινωνικού Προγράμματος «Αποστολή Νερό». Μία πρωτοβουλία που υλοποιείται από τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και την Coca-Cola στην Κύπρο, με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

Το πρόγραμμα προωθεί την αποτελεσματικότερη διαχείριση του νερού, μέσα από την υιοθέτηση  εναλλακτικών πηγών νερού, όπως το βρόχινο ή το γκρίζο νερό, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες για δευτερεύουσες χρήσεις όπως η άρδευση πράσινων χώρων. 

Στο πλαίσιο αυτό, από το 2013 μέχρι και σήμερα, στην Κύπρο έχουν υλοποιηθεί 19 έργα εθνικής σημασίας στην Κύπρο, 16 στη Λευκωσία, 2 στη Λεμεσό και 1 στην Αμμόχωστο. Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν: 
•    Νέα εγκατάσταση 9 συστημάτων ανακύκλωσης γκρίζου νερού σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο Μακάρειο στάδιο)
•    Αποκατάσταση 8 εγκαταστάσεων συλλογής γκρίζου νερού στα σχολεία της Κύπρου. 
•    Εγκατάσταση συστήματος φίλτρανσης, συλλογής και χρήσης βρόχινου νερού στην Πύλη Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Δήμος Λευκωσίας.
Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς στοχεύει να εξοικονομήσει εκ νέου 3.000.000 λίτρων νερού για την άρδευση των δημόσιων χώρων πρασίνου, μέσω τεχνικών παρεμβάσεων επαναχρησιμοποίησης, καθώς και με τη βοήθεια έξυπνης τεχνολογίας που θα αυξήσει την αποδοτικότητα στη χρήση του νερού.

Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» σε δέκα χρόνια παρουσίας έχει αφήσει έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη χώρα μας. Περισσότερα από 38 εκατομμύρια λίτρα νερού εξοικονομούνται ετησίως, επηρεάζοντας θετικά τη ζωή 80.000 και πλέον κατοίκων της χώρας. Την ίδια στιγμή, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, και ειδικά στην ενδυνάμωση των παιδιών, το πρόγραμμα έχει προχωρήσει σε εκπαίδευση 280 δασκάλων και 2.500 μαθητών, αλλά και 30 τεχνικών, με θέμα την υπεύθυνη διαχείριση του νερού και τις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης νερού.

Ο Βαγγέλης Μόσχος, Country Sales Director της Coca-Cola HBC Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, αλλά και των δέκα χρόνων «Αποστολή Νερό» ανέφερε πως: «Στην Coca-Cola διαχειριζόμαστε τον σημαντικό αυτόν φυσικό πόρο με όλο τον σεβασμό που του αρμόζει, καθώς αποτελεί το βασικότερο συστατικό για τα προϊόντα μας και αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας. 

Η  Coca-Cola στην Κύπρο θα  συνεχίσει να επενδύει στο πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», καθώς έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευαίσθητη περιοχή της Κύπρου που έχει αναγνωριστεί ως μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη έλλειψη υδατικών πόρων.

Σχετικά με την The Coca-Cola Company: 

Η The Coca-Cola Company (NYSE: KO) είναι μία «total beverage» εταιρία, με προϊόντα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε αναζωογόνηση στον κόσμο και να κάνουμε τη διαφορά. Το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει  μάρκες, όπως η Coca-Cola, η Sprite, η Fanta και άλλα ανθρακούχα ροφήματα. Στα προϊόντα που συμβάλλουν στην ενυδάτωση, τις αθλητικές επιδόσεις, καθώς και τα ροφήματα καφέ και τσαγιού, περιλαμβάνονται το Dasani, το smartwater, το vitaminwater, το Topo Chico, το Powerade, το Costa, το Georgia, το Gold Peak, το Honest και το Ayataka. Τα προϊόντα μας που περιλαμβάνουν θρεπτικά στοιχεία, χυμούς, γαλακτοκομικά και φυτικά συστατικά είναι τα Minute Maid, Simply, innocent, Del Valle, fairlife και το AdeΖ. Αναδιαμορφώνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας, μειώνοντας τη ζάχαρη στα ροφήματά μας και διαθέτοντας νέα καινοτόμα προϊόντα στην αγορά. Προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε και τον πλανήτη, μέσα από την αναπλήρωση του νερού που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας, την ανακύκλωση των συσκευασιών μας, τη βιώσιμη συλλογή πρώτων υλών και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας μας. Μαζί με τους συνεργάτες εμφιαλωτές μας, απασχολούμε περισσότερους από 700,000 ανθρώπους, συμβάλλοντας στη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τις τοπικές κοινότητες παγκοσμίως. 

Σχετικά με την Coca-Cola HBC Κύπρου:

Εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola HBC Cyprus, είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company. Μέσω των εγκαταστάσεών της στην Κύπρο, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις  γραμμές παραγωγής, δύο μονάδες διανομής και πέντε γραφεία πωλήσεων, διανέμει  και εμπορεύεται τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Coca – Cola Light, Coca – Cola Zero, Fanta, Sprite, FuzeTea, Powerade και τα mixers Schweppes), καθώς και δικά της προϊόντα, που περιλαμβάνουν τους χυμούς, το φρέσκο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΛΑΝΙΤΗΣ αλλά και το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ. Επίσης, διανέμει το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, και τα ενεργειακά ποτά Monster.

Μάθετε περισσότερα για την Coca-Cola HBC Kύπρου και Ακολουθείστε μας σε Facebook, Instagram και LinkedIn.

  • Coca Cola
  • Coca-Cola HBC Cyprus
  • Παγκόσμια Ημέρα Νερού