Economy
Tax For All από σήμερα για σκοπούς ΦΠΑ
Πρόκειται για το νέο μηχανογραφικό σύστημα του Τμήματος Φορολογίας
Tax For All από σήμερα για σκοπούς ΦΠΑ
Αρχίζει σήμερα τη λειτουργία του το νέο μηχανογραφικό σύστημα του Τμήματος Φορολογίας Τax For All μέσω του οποίου θα διεκπεραιώνονται, αποκλειστικά και μόνο, όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις για σκοπούς ΦΠΑ και ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας VIES.

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης στο νέο μηχανογραφικό σύστημα Tax For All και για σκοπούς διευκόλυνσης των χρηστών, το Τμήμα Φορολογίας παρατείνει τις ημερομηνίες υποβολής των πιο κάτω δηλώσεων ΦΠΑ όπως και της πληρωμής του ΦΠΑ που προκύπτει με βάσει τις δηλώσεις αυτές ως ακολούθως:

Για τη φορολογική περίοδο 01/12/2022-28/02/2023 η νέα ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι μέχρι τις 26 Απριλίου 2023, ενώ για τη φορολογική περίοδο 01/01/2023-31/03/2023 η νέα ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι μέχρι είναι μέχρι τις 26 Μαΐου 2023.

Μέχρι τις 26 Απριλίου 2023 θα μπορεί να υποβληθεί χωρίς την επιβολή χρηματικών επιβαρύνσεων και ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας VIES για το μήνα Μάρτιο 2023.

Για τη μετάβασή τη μετάβαση από το σύστημα TAXISnet – ΦΠΑ στο σύστημα Tax For All οι φορολογούμενοι να ακολουθούν τις οδηγίες στο ηλεκτρονικό μήνυμα που τους έχει σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν καταχωρήσει στο Τμήμα. Σημειώνεται ότι το σύστημα TAXISnet - άμεση φορολογία λειτουργεί κανονικά.
 

  • ΦΠΑ
  • Tax For All
  • Taxisnet
  • Τμήμα Φορολογίας. Υπουργείο Οικονομικών
  • Υπουργείο Οικονομικών