Business Tech
Υπό κυβερνοεπίθεση άλλος ένας οργανισμός
Τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα διαδικτυακά συστήματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Υπό κυβερνοεπίθεση άλλος ένας οργανισμός
Ακόμη ένας εκπαιδευτικός οργανισμός βρίσκεται υπό κυβερνοεπίθεση, η οποία προκάλεσε προβλήματα. Πρόκειται για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα διαδικτυακά συστήματα του οποίου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από πλευράς του πανεπιστημίου έχει αναφερθεί πως οι ίδιοι τα «κατέβασαν» για να τα προστατεύσουν από την εισβολή των χάκερς. Ως εκ τούτου, ανέφεραν μετά από ερωτήματα φοιτητών, δεν είναι ακόμη σε θέση να επιλύσουν απορίες σχετικές με εργασίες, εξετάσεις και χρονοδιαγράμματα.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενημέρωσε για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (28/3) μέσω ανάρτησης στα social media. Όπως γνωστοποίησε, «ο ιστοχώρος, η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, οι διαδικτυακές πύλες και το σύστημα υποβολής αιτήσεων υποψηφίων φοιτητών και φοιτητριών δεν λειτουργούν μέχρι νεοτέρας».

Σχετικά με την επίλυση των περιστατικών, το ίδρυμα σημείωσε πως θα ενημερώνει για τα όποια νεότερα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Θυμίζουμε πως αρχές του τρέχοντος Μαρτίου, οι χάκερς βρήκαν τον τρόπο να προκαλέσουν προβλήματα στην εύρυθμη διαδικτυακή λειτουργία, που διαρκούν ακόμα, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, όπως και του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 

  • Κυβερνοεπίθεση
  • χάκερς
  • Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου