Business Tech
«Εκτός λειτουργίας» το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου λόγω κυβερνοεπίθεσης
Ψάχνουν να δουν τι πήγε λάθος...
«Εκτός λειτουργίας» το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου λόγω κυβερνοεπίθεσης
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όπως ενημερώνει από χθες σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωννικής δικτύωσης του πανεπιστημίου, «ο ιστοχώρος, η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, οι διαδικτυακές πύλες και το σύστημα υποβολής αιτήσεων υποψηφίων φοιτητών/τριών δεν λειτουργούν μέχρι νεοτέρας, λόγω περιστατικού κυβερνοεπίθεσης.»

Παράλληλα αναφέρει, πως ενημερώνει τους άμεσα επηρεαζόμενους μέσω email και στα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια Alpha και Sigma, ο Επίτροπος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κος Γιώργος Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι υπάρχει αυτό το περιστατικό το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Υπογράμμισε πως ίσως χρειαστούν και μήνες για να επανέλθει μια υποδομή στην κανονικότητα, έπειτα από κυβερνοεπίθεση ενώ υπενθυμίζει τους πολίτες και τις εταιρείες να λαμβάνουν μέτρα ασφάλειας. «Ο καθένας από εμάς ή η εταιρεία μας μπορεί να πέσει θύμα μιας τέτοιας επίθεσης» τονίζει ο κος Μιχαηλίδης. 

Ωστόσο, ο ίδιος εξηγεί πως αυτό δεν σημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο δεν ήταν προετοιμασμένο, αλλά ότι κάποιος κατάφερε να επιτεθεί σε αυτό. 

Στόχος της υπηρεσίας πρόσθεσε, είναι να βοηθήσουν το Πανεπιστήμιο να επανέλθει και να διερευνήσουν το περιστατικό, έτσι ώστε να διορθωθούν τα οποιαδήποτε λάθη μπορεί να υπήρχαν.   

Αυτούσια η ανάρτηση του Πανεπιστημίου:

  • Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • κυβερνοεπιθέσεις