Retail
Έρχεται αύξηση στα αποχετευτικά τέλη
Η τροπολογία του ΔΗΣΥ που εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής
Έρχεται αύξηση στα αποχετευτικά τέλη
Κατά 15 σέντ αυξάνονται τα τέλη χρήσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία από €0,55 που ισχύει σήμερα, θα ανέβει στα €0,70 για κάθε κυβικό μέτρο νερού το οποίο καταναλώνει ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος υποστατικού,

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά η τροπολογία του κόμματος του, αφορά σε μείωση των τελών κατά €0,70, αντί €0,80 που προβλέπει ο προτεινόμενος νόμος, τονίζοντας πως η αύξηση αυτή θα πρέπει να επιβληθεί για ένα χρόνο μόνο, καθώς το 2024 θα τεθεί σε εφαρμογή η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου θα ρυθμιστούν νέες παραμέντροι. 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αρίστος Δαμιανού θέλησε να υπογραμμίσει πως σε μια περίοδο ακρίβειας και υψηλού πληθωρισμού δεν μπορούν να στηριχθούν αυξήσεις. Ενώ ο λόγος που είπαν «ναι» στην τροπολογία του ΔΗΣΥ είναι η δυσχερής οικονομική κατάσταση του Συμβουλίου, αλλά και κάποιες αλλαγές που θα γίνουν στην μεταρρύθμιση.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου επεσήμανε την ανάγκη για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας είπε ότι το αίτημα του Συμβουλίου χρονίζει και πως ο προϋπολογισμός του ψηφίστηκε υπό την προϋπόθεση πως το τέλος θα αυξανόταν κατά €0,80.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας είπε πως τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες Λευκωσίας είναι εξαιρετικά ψηλά και ο βουλευτής ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης αναφέρθηκε στα κακώς έχοντα σε διάφορα Συμβούλια, τα οποία «σκεπάστηκαν κάτω από το χαλί», με αποτέλεσμα κανένας από τους εμπλεκομένους να μην πληρώσει...

Η προφορική τροπολογία του ΔΗΣΥ εγκρίθηκε με 40 ψήφους υπέρ και ψηφίστηκε επίσης πρόνοια όπως η ισχύς του νόμου είναι μόνο για ένα χρόνο.
 

  • Συμβούλιο Αποτεύσεων Λευκωσίας
  • ΣΑΛ
  • αύξηση