Hospitality & Tourism
Από σήμερα μπορείς να κλείσεις εισιτήριο με το πλοίο για Πειραιά
Άνοιξε το σύστημα κράτησης για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας
Από σήμερα μπορείς να κλείσεις εισιτήριο με το πλοίο για Πειραιά
Από σήμερα Τρίτη 11 Απριλίου, οι πολίτες μπορούν να κλείσουν τα εισιτήρια τους για να ταξιδέψουν προς το λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της έναρξης της δεύτερης περιόδου της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η Υφυπουργός Ναυτιλίας, από τις οκτώ το πρωί ενεργοποιήθηκε το σύστημα κρατήσεων ενώ αναφέρθηκε στο πλοίο Daleela το οποίο εκτελούσε πέρσι την υπηρεσία της επιβατικής σύνδεσης, υπογραμμίζοντας πως θα παραμείνει το ίδιο και φέτος, με τη διαφορά όμως ότι θα παρέχει πιο βελτιωμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες.

Κανονικά λειτουργεί το σύστημα κρατήσεων

Σε ένα γρήγορο έλεγχο του συστήματος κρατήσεων στην ιστοσελίδα της εταιρείας scandroholding.com, φαίνεται πως όλα κυλούν ομαλά και οι πολίτες μπορούν πολύ εύκολα να δουν όλα τα προγραμματισμένα δρομόλογια, τις τιμές και να προχωρήσουν στην κράτηση που επιθυμοούν. 

Όπως είπε η κ. Χατζημανώλη χθες «το Υφυπουργείο Ναυτιλίας από την έναρξη της θαλάσσιας επιβατική σύνδεσης, που ξεκίνησε πέρσι, δίνει μεγάλη σημασία στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και ειδικά εκείνων οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους είτε λόγω ηλικίας ή αεροφοβίας και που αισθάνονται αποκλεισμένοι στο νησί».

Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η θαλάσσια σύνδεση άρχισε να αγκαλιάζεται από τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς και από την Κύπρο με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσφέροντας ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, σημειώνοντας ότι «πέρσι ταξίδεψαν 7.412 επιβάτες ένα μεταφέρθηκαν 2.250 οχήματα».

Το πρώτο και το τελευταίο δρομολόγιο για το 2023

Φέτος, συνέχισε, η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding αποφάσισε να εντάξει στα  δρομολόγια της εκτός από το λιμάνι Λεμεσού και το λιμάνι της Λάρνακας χρησιμοποιώντας και τους δύο λιμένες της Δημοκρατίας προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Ανέφερε επίσης ότι «το πρώτο σαλπάρισμα του πλοίου θα γίνει στις 31 Μαΐου από την Λεμεσό ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Λάρνακα είναι προγραμματισμένο για την 1η Σεπτεμβρίου».

Η Υφυπουργός εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή για την συνεργασία των δύο Υφυπουργείων καθώς και όλες τις κρατικές υπηρεσίες και τμήματα της Δημοκρατίας για την συνεργασία αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα λιμάνια, ώστε το επιβατικό κοινό να απολαμβάνει όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες.

«Ο στόχος όλων μας είναι η εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα της θαλάσσιας επιβατικές σύνδεσης», ανέφερε και σημείωσε πως «καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε όσες χρειαστεί, ώστε να επιτύχει και φέτος το μεγάλο αυτό εγχείρημα».

Οι καμπίνες, η μεταφορά οχημάτων και τα λιμενικά τέλη

Ο Ζαχαρίας Καψής, Λειτουργός του Υφυπουργείου Ναυτιλίας ανέφερε ότι το υπό κυπριακή σημαία οχηματαγωγό πλοίο Daleela θα εκτελεί και φέτος υπηρεσία θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης. Το πλοίο έχει επιβατική ικανότητα 400 ατόμων και διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης που αριθμείται σε 110 επιβάτες, 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης στις οποίες μπορούν να διαμείνουν 180 επιβάτες, 110 αεροπορικές θέσεις και χωρητικότητα μεταφοράς πέραν των 300 οχημάτων.  

Ο κ. Καψής αναφέρθηκε και στα κόμιστρα της εταιρείας και στα λιμενικά τέλη για το λιμάνι της Λάρνακας και της Λεμεσού.

Συνολικά, σημείωσε θα γίνουν 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, δηλαδή 8 μεταξύ Μάϊου – Ιουνίου, 7 τον Ιούλιο και 7 μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Τα 14 δρομολόγια θα γίνουν από το λιμάνι Λεμεσού και τα 8 από το λιμάνι της Λάρνακας, αρχίζοντας από τον Ιούλιο.

  • Λιμάνι Λεμεσού
  • Λιμάνι Λάρνακας
  • ακτοπλοϊκή σύνδεση
  • κύπρος-ελλάδα
  • εισητήρια
  • δρομολόγια