Retail
Πόσο πιο ακριβά θα μας κοστίσει φέτος το Πασχαλινό τραπέζι
Οι εκτιμήσεις του Συνδέσμου Καταναλωτών
Πόσο πιο ακριβά θα μας κοστίσει φέτος το Πασχαλινό τραπέζι
Κατά 15-20% πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι θα είναι το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Καταναλωτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Boussiasnews.cy ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μάριος Δρουσιώτης, οι τιμές που κατέγραψε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, στους εποχιακούς πίνακες που ετοιμάστηκαν για το Πασχαλινό Παρατηρητήριο τιμών, φαίνεται να είναι λανθασμένες. «Είναι έξω από την πραγματικότητα οι τιμές που αναγράφονται, καθώς δεν γίνεται να λες ότι το κοτόπουλο σε σχέσι με πέρσι καταγράφει μείωση ή ότι το κόστος για την ετοιμασία της φλαούνας είναι αυξημένο μόνο κατά 4%...» εξηγεί ο κος Δρουσιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πασχαλινό τραπέζι εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένο κατά 15-20% και ο κυριότερος παράγοντας αύξησης είναι το αρνίσιο κρέας που η μέση τιμή του φτάνει τα 11,5 ευρώ. Ακολουθούν φρούτα και λαχανικά που είναι αρκετά αυξημένα, με τον κ. Δρουσιώτη να σημειώνει πως τις τελευταίες δυο ημέρες φαίνεται να υπάρχει μια μικρή μείωση σε αυτά.

Πάντως το Μεγάλο Σάββατο κάποιες υπεραγορές, ενδέχεται να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση για να ξεπουλήσουν τα αποθέματά τους, αφού θα είναι κλειστές Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.  

Σε ότι αφορά την φλαούνα και σύμφωνα με όσα καταγράφει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, η αύξηση είναι γύρω στο 20% καθώς τυρί, γάλα και ψωμί έχουν πάρει εδώ και καιρό την ανιούσα.

Δείτε πιο κάτω το Παρατηρητήριο Τιμών για το Πάσχα:


 

  • πασχαλινό τραπέζι
  • κόστος
  • αυξήσεις
  • Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών