Build
Όλες οι πληροφορίες για το νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα
Βρίσκεται στην Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου
Όλες οι πληροφορίες για το νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα
Τον Δεκέμβριο του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης που βρίσκεται στην Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λάρνακα, πλησίον πολυκατοικίας Δ.Ι.ΠΑ. που υπολογίζεται να στοιχίσει περίπου 458 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του αστικού εμπορικού κέντρου της πόλης άλλα και θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά την καθημερινότητα των δημοτών». Οι εργασίες για την κατασκευή του χώρου στάθμευσης άρχισαν και πραγματοποιούνται από την εταιρεία «Κυπρής και Γεράνης Κατασκευές Λτδ», προστίθεται. 

Το συγκεκριμένο έργο, προστίθεται, βρίσκεται στον κεντρικό άξονα της Λάρνακας και πλησίον της κεντρικής πλατείας ΑΛΚΗΣ - Ακρόπολης και της εισόδου του αστικού εμπορικού κέντρου. Η δημιουργία του χώρου στάθμευσης θα βοηθήσει αλλά και θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, συμπληρώνεται.

Αναφέρεται επίσης ότι η διαμόρφωση του χώρου θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται σε μια σειρά από απαιτήσεις, τόσο λειτουργικές όσο και αισθητικές και θα προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση τόσο στο χώρο καθώς και διάφορες άλλες εξυπηρετήσεις όπως άνετους χώρους υγιεινής κοινού, ποδηλατοστάσιο, παγκάκια, πράσινο και άλλα. Επίσης στην πρόσοψη του έργου θα διαμορφωθεί ένας «Διάδρομος Πρασίνου» παράλληλα με τη διαδρομή του πεζοδρομίου, όπου εντός του δημιουργείται ένας ευχάριστος, σκιερός και δροσερός χώρος διακίνησης και στάσης, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις δύο κύριες εισόδους/εξόδους πεζών προς/από τον χώρο στάθμευσης.

Επιπρόσθετα, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα διαμορφωθεί ένας μικρός «χώρος πρασίνου» με γρασίδι και δέντρα στον πλαγιόδρομο, ενώ στα άλλα δύο όρια του χώρου θα δημιουργηθεί «φράκτης πρασίνου» σε όλο το μήκος τους. Το έργο θα πλαισιώνεται εξ’ ολοκλήρου από πράσινο, γεγονός που δημιουργεί μικροκλίμα το οποίο και προσδίδει στο έργο ποιοτικά χαρακτηριστικά, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο χώρος στάθμευσης «θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 95 αυτοκίνητα και θα περιλαμβάνει και κατάλληλο φωτισμό. Η αρχιτεκτονική μελέτη ετοιμάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο "ΑΡΜΩΝ Χώρος Αρχιτεκτονικής Ε.Π.Ε.", με το κόστος του να ανέρχεται στα €457.236,50 + ΦΠΑ».

Σημειώνεται ότι στο σημείο όπου θα δημιουργηθεί ο χώρος στάθμευσης, μέχρι πρόσφατα υπήρχαν υποστατικά τα οποία κατεδαφίστηκαν επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο θέμα της πόλης. Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος επιτεύχθηκε μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία του Δήμου Λάρνακας, με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και με τους κατόχους των υποστατικών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

  • ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
  • Λάρνακα