Economy
Πήρε την άδεια η ΑΗΚ για μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο 27MW
Η συνολική αδειοδοτημένη από τη ΡΑΕΚ εγκατεστημένη ισχύς της παραγωγής της από ΑΠΕ ανήλθε στα 120 MW
Πήρε την άδεια η ΑΗΚ για μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο 27MW
Άδεια στην ΑΗΚ για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για εμπορική χρήση, μέσω μεγάλου φωτοβολταϊκού συστήματος, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 27MW, παραχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου.

Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ στις 21 του τρέχοντος Απριλίου, ημερομηνία δημοσίευσής της στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Η αδειοδότηση έχει διάρκεια ισχύος πέντε ετών και τα επιλεχθέντα τεμάχια γης που θα φιλοξενήσουν το φωτοβολταϊκό πάρκο βρίσκονται στο Μαρί.

Με τη νέα αυτή προσθήκη στο ενεργειακό δυναμικό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, η συνολική αδειοδοτημένη από τη ΡΑΕΚ εγκατεστημένη ισχύς της παραγωγής της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει ανέβει στα 120 MW.

Εάν κι εφόσον αξιοποιηθεί στο έπακρο η αδειοδότηση, καθώς παρατηρείται μια παρατεταμένη στασιμότητα στην υλοποίηση του μεγάλου project στην περιοχή Μιτσερού και Αγίου Ιωάννου ισχύος 48MW, θα δώσει την ευχέρεια στην Αρχή να μειώσει σε κάποιο βαθμό το κόστος για την ηλεκτροπαραγωγή που μετακυλίεται στους τελικούς καταναλωτές.

  • ΑΗΚ
  • ΡΑΕΚ
  • φωτοβολταϊκό σύστημα
  • φωτοβολταϊκά πάρκα
  • Μαρί