Retail
Απορρίφθηκαν οι κυπριακές προσφυγές για BBQLOUMI και GRILLOUMI
Άσχημα τα νέα από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με εμπορικά σήματα χαλλουμιού
Απορρίφθηκαν οι κυπριακές προσφυγές για BBQLOUMI και GRILLOUMI
Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε τις προσφυγές του ιδρύματος για την προστασία του παραδοσιακού τυριού της Κύπρου, κατά του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και εταιρειών στη Βουλγαρία και τη Σουηδία για τη χρήση των σημάτων BBQLOUMI και GRILLOUMI.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΓΔΕΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους λόγους ακύρωσης που προέβαλε το ίδρυμα κατά της χρήσης του λεκτικού σήματος BBQLOUMI με το σκεπτικό πως τυχόν σφάλματα του τμήματος προσφυγών του EUIPO δεν επηρεάζουν τη νομιμότητα της απόφασής του.

Το ΓΔΕΕ απέρριψε επίσης στο σύνολό της την προσφυγή του ιδρύματος αναφορικά με τη χρήση του λεκτικού σήματος GRILLOUMI, κρίνοντας ότι το πέμπτο τμήμα προσφυγών του EUIPO δικαιούταν πλήρως να διαπιστώσει την απουσία κινδύνου σύγχυσης των δύο σημάτων και ότι τα επιχειρήματα του ιδρύματος σχετικά με την παραβίαση του κανονισμού είναι αβάσιμα.

Και στις δύο περιπτώσεις το ΓΔΕΕ, το οποίο έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, έκρινε αβάσιμα τα επιχειρήματα του Ιδρύματος σχετικά με παραβίαση του κανονισμού.

Οι υποθέσεις κατατέθηκαν κατά του EUIPO και των δύο εταιρειών στις 24 Φεβρουαρίου και στις 30 Μαρτίου 2022 από το ίδρυμα (το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 από την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Οργανισμό Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας ως ο οργανισμός που αναλαμβάνει την προστασία του προϊόντος από απομιμήσεις και την προώθησή του στο εξωτερικό).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, μπορεί να ζητηθεί αναίρεση των αποφάσεων του ΓΔΕΕ με βάση νομικά ζητήματα ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ, εντός δύο μηνών από την κοινοποίησή τους.

  • χαλλούμι
  • Γενικό Δικαστήριο
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • GRILLOUMI
  • BBQLOUMI