Retail
Νέα λίστα προϊόντων για μειωμένο ΦΠΑ στο 12% και στο 5%
Το χαρτί υγείας και είδη καθαρισμού, σύμφωνα με πληροφορίες συγκαταλέγονται στις εισηγήσεις
Νέα λίστα προϊόντων για μειωμένο ΦΠΑ στο 12% και στο 5%
Η πρωτοβουλία από πλευράς Υπουργείου Εμπορίου για οικονομική ανακούφιση των καταναλωτών, δεν σταματά στις εφτά κατηγορίες βασικών αγαθών στις οποίες εφαρμόζεται ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, από τις 5 του τρέχοντος μήνα έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Βάσει πλάνου, που άρχισε να σχεδιάζεται από πέρυσι και υλοποιείται φέτος, πρόκειται να δοθεί, αν δεν έχει ήδη σταλθεί στο Υπουργείο Οικονομικών προς έγκριση και νέα λίστα προϊόντων. Όχι όμως για μηδενικό Φόρο Προστιθέμενης Αξίας αλλά για τη μείωση του συντελεστή είτε στο 12% είτε και στο 5%.

Γεγονός που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Παπαναστασίου. Ανάμεσα στα προϊόντα για τα οποία ζητήθηκε μειωμένο ΦΠΑ, βάσει πληροφοριών είναι το χαρτί υγείας και είδη καθαρισμού. Την τελική απόφαση θα λάβει εκ νέου το Υπουργείο Οικονομικών που θα ζυγίσει το δημοσιονομικό κόστος.

Θυμίζουμε πως με μηδενικό ΦΠΑ άρχισαν πλέον να πωλούνται όλα τα είδη ψωμιού και γάλακτος, τα αυγά, οι παιδικές τροφές που προορίζονται για κατανάλωση από παιδιά, οι παιδικές πάνες, τα είδη γυναικείας υγιεινής και προστασίας, καθώς και οι πάνες ενηλίκων.

  • Υπεραγορές
  • ΦΠΑ
  • Υπουργείο Εμπορίου
  • Υπουργείο Οικονομικών
  • βασικά αγαθά