Economy
Το ΚΕΒΕ δεν έλαβε τη διευκρίνιση που ζήτησε από τον υπουργό
Οι θέσεις του Επιμελητηρίου τα τελευταία 24ωρα δεν είναι ανάλογες με την αισιοδοξία του Παναγιώτου
Το ΚΕΒΕ δεν έλαβε τη διευκρίνιση που ζήτησε από τον υπουργό
Οι θέσεις της εργοδοτικής πλευράς, όπως αυτές εκφράζονται τα τελευταία 24ωρα, δεν ταυτίζονται με την αισιοδοξία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, πως «βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά στην προοπτική για την κατάληξη σε συμφωνία για την ΑΤΑ».

Αντίθετα, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, είπε πως στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής δεν έλαβαν την ουσιαστική διευκρίνιση που ζήτησαν ώστε να ζυγίσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν αν θα αποδεχτούν την πρόταση για καταβολή στο 66,67% για τρία χρόνια, εν μέσω διαλόγου για οριστική συμφωνία.

Ρώτησαν, συγκεκριμένα, ποια είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα που ο υπουργός ανέφερε πως θα δοθούν στους εργοδότες, λόγω της αύξησης του μισθολογικού κόστους που θα επωμιστούν αλλά δεν έλαβαν απάντηση. «Μας είπε ότι τα μελετά και δεν δεσμεύτηκε χρονικά», ανέφερε ο Μάριος Τσιακκής.

Η εργοδοτική πλευρά ζήτησε επίσης, στη συζήτηση των κοινωνικών εταίρων για κατάληξη σε οριστική συμφωνία, να μπει πρόνοια όπως ληφθούν η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, πάλι χωρίς να λάβουν σαφή απάντηση.

«Δεχτήκαμε ότι δεν καταργείται η ΑΤΑ αλλά ζητήσαμε να συνυπολογιστούν και τα δύο δεδομένα που απασχολούν τις επιχειρήσεις, στη συζήτηση για τη νέα ρύθμιση», σημείωσε το στέλεχος του Επιμελητηρίου.

  • ΚΕΒΕ
  • ΑΤΑ
  • Υπουργός Εργασίας
  • Μάριος Τσιακκής